Dansk garagerock pludselig i modeeliten: The Felines fløjet til Paris af Hedi Slimane

Dansk garagerock pludselig i modeeliten: The Felines fløjet til Paris af Hedi Slimane

Asta Louisa Bjerre, Ditte Melgaard og Mei Long Bao, der tilsammen udgør garagerockbandet The Felines – og som vi sidste år udnævnte til Breakin’ Sound – leverede i går soundtracket til Saint Laurent-showet under Paris Fashion Week.

Saint Laurents chefdesigner Hedi Slimane forelskede sig i The Felines’ sang ‘Pretty Boy’ fra trioens debutalbum, ‘Want’, og inviterede danskerne til den franske hovedstad for at indspille en 17 minutter lang version af nummeret, der så dannede lydtapetet til Saint Laurents rå og androgyne AW15-kollektion.

Hedi Slimane stoppede ikke ved musikken, men valgte at lade de tre danske kvinders skarpe og kortklippede pandehår danne udgangspunktet for modellernes styling tilsat røde læber og sort øjenmakeup – perfekt til at understrege det rå og grungede udtryk, der altid kendetegner designerens kollektioner.

Saint Laurents AW-kollektion vekslede mellem sexede korte kjoler tilsat bikerjakker og habitjakker og de smalle herreinspirerede suits, der er blevet mærkets trademark. Selv om kollektionen overvejende er mørk, og rockreferencerne er tunge, er der også skruet op for glimmer, tylskørter, skinnende overflader og farvede pelse i en efterårskollektion, der virker en anelse mere ung og optimistisk, end vi har set de seneste sæsoner.

Hele Saints Laurents AW15-show med det danske lydspor kan ses HER.

Læs også: Reklame eller kunst? Her er forårets bedste kampagner

saint2

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af