Modeugerne er slut: Her er efterårets otte vigtigste tendenser

Pels, farvet læder, ruskind og velour. Designerne drømmer sig tilbage til 70'erne.

driesDries Van Noten

Rullekraven som detalje
Den har længe været en uundgåelig del af modebilledet, og rullekraven bliver mindst én sæson mere. Til efteråret lader designerne rullekraven stikke frem under skjorter, strik og overalls – en tendens der også har været tydelig i gadebilledet under modeugerne.

Både Marni og No21 går efter et sofistikeret tone-i-tone-look, hvor der er tilføjet pyton – en tendens, vi også ser dette forår hos Proenza Schouler og Carven.

hm-jilsanderH&M og Jil Sander

marant-carvenIsabel Marant og Carven

marni-no21Marni og No21

dries-gucciDries Van Noten og Gucci

Velour, ruskind og pels
70’er-inspirationen forsætter længe endnu, og det ses også i designernes materialevalg. Kollektionen er fyldt med velour, ruskind og pels.

Pels har længe domineret modebilledet, og derfor bliver der også leget en del mere med udtrykket nu. Pelsene er opsigtsvækkende i stærke farvesammensætninger, og pel bruges også som detaljer – Proenza Schouler har eksempelvis tilføjet materialet i taljen på en ellers klassisk sort kjole.

hm-rochaH&M og Simone Rocha

marant-frameIsabel Marant og Frame Denim

sander-proenzaJil Sander og Proenza Schouler

gucci-hmGucci og H&M

anderson-prada J. W. Anderson og Prada

Farvet læder
En anden stærk materialetendens, der udspringer af 70’erne og bevæger sig i retning af 80’ernes kulørte årti, er det farvede læder. Og det kan bruges til meget andet end læderjakker.

Hos Céline, Gucci og Prada er der røde lædernederdele i kollektionerne. Acne Studios, H&M og Topshop Unique præsenterer jakker og frakker i nye snit – og de er alt andet en sorte.

celine-acneCéline og Acne Studios

gucci-hmGucci og H&M

rodarte-topshopRodarte og Topshop Unique

dries-hmDries Van Noten og H&M

Løse bukser under kjolen
Modebilledet har længe været præget af sæt, og det er helt legitimt at sporte en pyjamas i gadebilledet. Tendensen fortsætter, og løse bukser under en kjole eller lang skjorte er designernes forlængelse af den behagelige stil.

jil-josephJil Sander og Joseph

marni-rochaMarni og Simone Rocha

stella-acneStella McCartney og Acne Studios

carven-driesCarven og Dries Van Noten

Kig til anklerne eller trompetbukser
Der er to snit, der fylder særligt meget, når der skal vælges bukser til efteråret. Designerne er klar på kig til anklerne og trompetbukser. Hos Prada og Rachel Comey er bukserne endda begge dele – stumpede med kig til anklerne og med en smule vidde forneden.

n21-wang No21 og Alexander Wang

prada-comeyPrada og Rachel Comey

frame-marniFrame Denim og Marni

maier-rodarte Tomas Maier og Rodarte

Farverige tern
Alle former for tern er på spil i efterårets kollektioner. Vi hæfter os særligt ved, at der er glade farver på spil. Flere designere tager en pause fra de mørke efterårskollektioner og erstatter dem med farverige optimistiske tern.

pradaPrada

rochaSimone Rocha

stellaStella McCartney

topshopTopshop Unique

wang-altuzarraAlexander Wang og Altuzarra

rodarte1Rodarte

Punk
Det punkede udtryk fylder en del til efteråret – i forlængelse af Tom Fords glamrockede forårskollektion. Fælles for Rodarte og Saint Laurents efterårskollektioner er, at de har tilføjet rigeligt med skinnede materialer, så det grungede ikke bliver for tungt.

Læs også: Dansk garagerock pludselig i modeeliten

rodarte2Rodarte

saint1Saint Laurent

saint2Saint Laurent

altuzarra-hmAltuzarra og H&M

Designerne ser – stadig – rødt
Designerne har forelsket sig i den varme røde nuance, der dog er mere rå end end romantisk i efterårskollektionerne. Hos Céline er en burgundy strikjole stylet med en skarp rød rygsæk og tilsat hvide gummisko –yes, sneakeren bliver.

celine-acneCéline og Acne Studios

proenzaProenza Schouler

Læs også: Højdepunkterne fra Copenhagen Fashion Week

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af