Copenhagen Fashion Week: Højdepunkterne og de vigtigste tendenser

Mark Kenly Domino Tans smukke show på Gamle Scene, et iscenesat 'selvmord', Henrik Vibskovs vanlige sans for balance, 70'er-vibes – og en god dosis sex i flere af efterårets kollektioner.

baum-und-pferdgarten-1Baum und Pferdgarten AW15

Mest brugbare kollektion
Sporty detaljer og en afslappet portion 70’er-vibe er kernen i efterårskollektionen fra Baum und Pferdgarten. Rikke Baumgarten og Helle Hestehave er eksperter i at mikse mønstre, så selvfølgelig var der også fine sammensætninger af mønstre og materialer. Kollektionen er brugbar og kommerciel – og det skal forstås positivt.

Læs mere om showet HER.

baum-und-pferdgarten-15Baum und Pferdgarten AW15

slidsFonnesbech og Mark Kenly Domino Tan AW15

Slidsen i midten
Der er både kjoler og nederdele med slids i mange af efterårets kollektioner. Og den må gerne være placeret i midten frem for i en af siderne.

designersDesigners Remix AW15

70’er-fornemmelser
Forårets mest dominerende tendens fortsætter for fuld styrke til efteråret. Pels, ruskind, lange støvler, velour, farvet læder, frynser. Det hele er repræsenteret i designerens efterårskollektioner – men i afbalancerede doser.

Hos Baum und Pferdgarten lagde vi særligt mærke til kjolen og buksedragten i farvet ruskind, og hos Mark Kenly Domino Tan og Designers Remix var modellerne hoppet i langskaftede støvler.

baumBaum und Pferdgarten AW15

stovlerMark Kenly Domino Tan og Designers Remix AW15

orange2By Malene Birger og Bruuns Bazaar AW15

Varme brændte nuancer
Den varme nuance gik igen hos flertallet af de danske designerne – og gerne dominerende fra top til tå.

orangeMark Kenly Domino Tan og Designers Remix AW15

dyreprintBy Malene Birger AW15

Det smukkeste miks af print
By Malene Birger stod for den smukkeste sammensætning af prints, da hun sendte modellerne ned ad catwalken i en kollektion, der var domineret af forskellige dyreprints.

dyreprint1By Malene Birger AW15

fonnesbechFonnesbech AW15

Fonnesbechs klassiske åbningsshow
Det nye danske mærke, der debuterede under modeugen i august, åbnede det officielle showprogram. Fonnesbech bygger på bæredygtige principper, og tøjet har oftest flere anvendelsesmuligheder – en kjole kan gøres til en top, og en frakke kan blive til en vest. Med Copenhagen Fashion Weeks fokus på bæredygtighed in mente var det både oplagt og perfekt at vælge Fonnesbech til at skyde modeugen i gang.

Fonnesbechs kollektion var klassisk og pæn. Ikke kedelig. Nogle gange kan det være befriende bare at få lov til at se det pæne og anvendelige tøj folde sig ud på en catwalk uden al mulig ‘støj’. De brede silkebukser med bælte i taljen og de smalle kjoler med turtleneck var vores favoritter i kollektionen.

fonnesbechFonnesbech AW15

han1Han Kjøbenhavn AW15

Selvmord på scenen
Han Kjøbenhavn har altid sans for dramatik. Denne gang skød to af modellerne sig selv i panden med plastikpistoler, og ud af modellernes hvide masker flød grøn krystalkonfetti. Den iscenesatte selvmordsseance fandt sted midt i showet, og de efterfølgende modeller måtte træde hen over de faldne kolleger. Først 20 minutter efter showet, da de fleste gæster havde forladt Dansehallerne, hvor showet fandt sted, rejste de to modeller sig.

sand1Sand AW15

Sex sælger
Det er ikke nogen nyhed, at sex sælger. Men det var alligevel lidt overraskende at se, hvor meget der var skruet op for den sexede vibe hos Sand. Det klassiske modehus har altid et strejf af dekadence over sig, men til visningen af AW15-kollektionen gik de skridtet videre og sendte pigerne ud i læder, selvsiddende strømper og gennemsigtige blonder.

Hos Maikel Tawadros var der kig til bare bryster bag et tyndt chiffonlignende materiale, der havde til formål at bryde lidt med hans ellers grå og lidt tunge kollektion – det er netop lagene og det lidt dystre univers, der kendetegner Tawadros.

sand2Sand AW15

maikelMaikel Tawadros AW15

sandSand AW15

Knald på herrerne
Der sker virkelig noget på menswear-scenen. Dels er de danske brands stærke og markerer sig i udlandet. Og dels er der bare kommet mere knald på herremoden. Det kan være svært at få sweatshirts, chinos og skjorter til at se interessant og opsigtsvækkende ud på catwalken, men Sand, Asger Juel Larsen og Han Kjøbenhavn formåede på hver deres måde – inden for hver deres stilunivers – at sætte kulør på kollektionerne, uden at det blev for gøglet.  

ajlAsger Juel Larsen AW15

hanHan Kjøbenhavn AW15

uniformFonnesbech og Mark Kenly Domino Tan AW15

charlieFonnesbech og Maikel Tawadros AW15

Åh, Charlie
Modellen Charlie Bredal åbnede hele tre shows på modeugens første dag. Hun trædte ud på catwalken som den første, da Fonnesbech åbnede modeugen, derefter åbnede hun showet hos Maikel Tawadros, og da Henrik Vibskov lukkede modeugens første showdag, var det igen Bredal, der var først på catwalken.

_dsc4220Henrik Vibskov AW15

uniform


På med uniformen
Vi så uniformer på catwalken flere steder under de internationale herremodeuger, der netop er rundet af. Den idé er Asger Juel Larsen med på, og hos kvinderne viste både Fonnesbech og Mark Kenly Domino Tan uniform-inspirerede looks.

ajlAsger Juel Larsen AW15

tan


Dagens – og måske ugens – smukkeste oplevelse
Man havde det allerede på fornemmelsen, da man sad bænket og ventede. Først på at Kronprinsesse Mary blev vist til plads og så på det, som det hele handlede om – Mark Kenly Domino Tans imponerede show på Gamle Scene. Det var dagens smukkeste oplevelse, og det bliver svært for de designere, der skal vise i dag, at overstråle Tans gennemførte fremvisning af den kommende efterårskollektion.

Læs mere om showet HER.

vibs
Dagens sjoveste show – selvfølgelig Henrik Vibskov
Det er altid en fest, når Henrik Vibskov holder show. Det er imponerende, så megen energi og så mange kræfter ‘Team Vibs’ lægger i deres halvårlige begivenhed – der endda både finder sted i Paris og København.

Læs mere om showet og se backstagebilleder HER.

Ser vi bort fra selve showdelen og fokuserer på tøjet, var favoritten et par løse sorte bukser med røde nuancer af tråde, der var vævet i et mønster nederst på de stumpede bukseben.

Læs også: Hvorfor sendte Rick Owens modellerne på catwalken med pikkene hængende fremme?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af