Rusland blander sig på modescenen – her er fem designere, der imponerer os

Modeugen i Moskva er netop afviklet. Vi plukker de nye russiske designere, vi er mest betaget over.

vika1Vika Gazinskaya SS15

Vika Gazinskaya

Vika Gazinskaya er en russisk street style-stjerne, der har formået at udnytte sin position og talent til at skabe en karriere som designer. Da hun viste sin SS15-kollektion under Paris Fashion Week, var hun samtidigt inviteret til shows hos Valentino og Hermes og troppede selvfølgelig op i sine egne designs, der fik en del front row-opmærksomhed.

Hun nåede ud til et bredere publikum sidste sommer, da hun samarbejdede med & Other Stories – et samarbejde der blev lanceret i Colettes berømte vinduer, inden kollektionen ramte & Other Stories-butikkerne.

Forårskollektionen består af enkle silhuetter med et strejf af indisk kolonistil.
vika2Vika Gazinskaya SS15

walk1Walk of Shame AW15

Walk of Shame

Den Moskva-baserede Andrey Artyomov, designeren bag Walk of Shame, har en fortid som stylist og arbejdede 12 år i magasinbranchen, inden han sprang ud som designer. Han startede som assistent på l’Oficielle, blev senere fashion director på samme magasin og har blandt andet været med til at starte de russiske udgaver af Tatler og Dazed.

Hans erfaring som stylist se tydeligt i Walk of Shame-kollektionerne, der er meget wearable, men med overraskende detaljer, som en stram cut-off glimmertop under en kjole eller mikset af både pels, laks og ruskind i ét look.

Opening Ceremonys – og Kenzos – kreative direktør Humberto Leon skulle efter sigende have indkøbt mærket til butikkerne i New York, London, og Los Angeles efter at have spottet det på Instagram, uden at have set tøjet live eller have anden kendskab til Andrey Artyomov.

Andrey Artyomov viste sin AW15-kollektion under den netop afviklede Fashion Week Russia – i modsætning til landsmændene Gosha Rubchinskiy, David Koma og Vika Gazinskaya, der præsenterer deres kollektioner i Paris og London.

walk2Walk of Shame AW15

koma3David Koma AW15

David Koma

David Koma, eller David Komakhidze som hans fulde navn lyder, designer både kollektioner under eget navn og fungerer som designchef for modehuset Thierry Mugler – et job han overtog efter Nicola Formichetti, da han i 2013 skiftede til Diesel.

Han er uddannet fra Central Saint Martin i London i 2009 og har siden præsenteret kollektionerne i eget navn under London Fashion Week.

Taylor Swift, Jennifer Lawrence, Rihanna og Lady Gaga er blandt dem, der ofte ses i David Komas body-con-kjoler.

Silhuetten i Komas efterårskollektion er smal, med høje slidser, cut-out-detaljer, lynlåse, skinnende overflader og pailetter.

koma1

 

koma2David Koma AW15

rubanRuban AW15

Ruban

Søstrene Alisa og Julia Ruban arbejdede ligesom Walk of Shame-designeren Andrey Artyomov for en lang række russiske modemedier, før de i 2010 etablerede deres eget brand, der både dækker over en pret-a-porter-kollektion og en mere casual linje.

Ruban-søstrene med held båret deres egne kollektioner under de internationale modeuger og opnået ekstra bevågenhed via street style-fotografernes linser.

Ruban præsenterede AW15-kollektionen i hjemlandet under Fashion Week Russia. Kollektionen var feminin og let med fokus på applikationer, frynsede detaljer og silkematerialer i lyse pastelfarver.

ruban1Ruban AW15

gosha1Gosha Rubchinskiy SS15

Gosha Rubchinskiy

Herretøjsdesigneren fra Moskvas skateboardscene har det seneste år markeret som en af de allermest toneangivende nye designere.

Herhjemme forhandles hans kollektioner allerede af Mads Nørgaard, Wood Wood og Soulland og internationalt fås hans kollektioner hos butikker som Trés Bien Shop, Goodhood, Nitty Gritty og Dover Street Market. Sidstnævnte, der er ejet og drevet af folkene bag Comme des Garçons, har også involveret sig i produktionen og forretningsdelen af brandet.

Gosha Rubchinskiy repræsenterer Rusland og Moskvas undergrund, når han sender sine rå streetwear-kollektioner ned ad catwalken under Paris Fashion Week.

Læs også: Designeren fra Moskvas skateboardscene

gosha2Gosha Rubchinskiy SS15

Læs også: Seks nytænkende designere, der får et stort 2015

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af