16 højdepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Modeugen er overstået, og her samler vi det de bedste tendenser, shows og modeller.

hoejdepunkter-3
1. Josephine Skriver på runwayen
Der var ingen tvivl. Da den danske Victoria’s Secret-model trådte ud på runwayen og åbnede Freya Dalsjøs show, sugede hun opmærksomheden til sig som en magnet. Når man ser en model af den kaliber, blegner alle andre, og man forstår, hvorfor hun er en særdeles velbetalt og eftertragtet ung dame.

 

Fra Anne Sofie Madsen og Mark Kenly Domino Tans SS16-shows.
Fra Anne Sofie Madsen og Mark Kenly Domino Tans SS16-shows.

2. Befriende kønsleg
Der var massere af designere, der fulgte på et af de mest omdiskuterede emner i modebranchen pt. – køn og hvordan, det performes, vises og opfattes. Hos Asger Juel Larsen var de mandlige modeller ekstremt sminkede og androgyne, mens Anne Sofie Madsen og Han Kjøbenhavn viste kjolelignende ting på mænd. Her er det Mark Kenly Domino Tan, der har castet modellen Vincent Beier til sit show.

Se flere modeuge-højdepunkter på de følgende sider.

Fra Asger Juel Larsen og Henrik Vibskovs shows.
Fra Asger Juel Larsen og Henrik Vibskovs shows.

3. Diversitet på catwalken
Modebranchen er ofte, og med rette, blevet kritiseret for at være for hvid. Denne sæson tog en række danske designere teten og præsenterede godt blandede modelhold. Især hos Henrik Vibskov, Han Kjøbenhavn og Asger Juel Larsen, var det markant.

 

Han Kjøbenhavn SS16.
Han Kjøbenhavn SS16.

4. Modeugens bedste location
Prisen for bedste location tilfalder uden tvivl Han Kjøbenhavn, der også leverede sæsonens bedste herreshow. Udendørs i Carlsberg Byen var det som at træde ind i en forladt og sammenfalden by, overtaget af maskerede mænd med schæferhunde. Det dannede rammerne om en fantastisk oplevelse, mens solen gik ned over København – der følte man virkelig byen.

VJV-_-TRYK-2015_01_29-(3-of-63)
5. Messerne oppede sig
Der har været masser af (og er stadig lidt) bøvl, messerne imellem. Men denne gang havde både CIFF i Bella Center og Revolver i Øksnehallen steppet gevaldigt op. Begge leverede imponerende kulisser, flot kuraterede områder, spændende installationer og visuelt stimulerende miljøer.

 

Freya Dalsjø SS16.
Freya Dalsjø SS16.

6. Freya Dalsjø stjal showet
Ingen tvivl. Freya Dalsjø stjal modeugen og leverede den klart bedste kollektion og stærkeste show. Denne gang var det hendes stjerne, der lyste stærkest.

Asger-Juel-Larsen-SS16
7. Street-castede modeller
Asger Juel Larsen havde den klart bedste casting: En sej samling af cool drenge, mange af dem street-castet, med den rette attitude – selvom de gik lidt for langsomt.

 

hoejdepunkter-2
Baum und Pferdgarten, Ganni og Saks Potts.

8. Stærke farver
Modeugen bød på befriende mængder stærke farver – især Baum und Pferdgarten, Ganni, Lala Berlin og Saks Potts leverede masser af dybe blå toner og  en del gul.

malenebirger_000
9. Ribstrik
Ribstrik var over det hele til kvinderne. På bukser, bluser og kjoler var der stram rib, som er fuldstændig umulig at bære for alle, der ikke er åleslanke. Så kan man jo tænke lidt over salgbarheden i tøjet. Her er det By Malene Birger med et 70’er-inspireret sæt.

 

fonnesbech21
10. Fonnesbechs fokus på bæredygtighed
Copenhagen Fashion Week sætter bæredygtighed på dagsordenen på mange forskellige måder, men en af de bedste er mærket Fonnesbech, der leverer bæredygtig og langtidsholbar mode, der ikke fokuserer på trends, men på klassikere. Her er det en glimrende frakke, hvor silken er blandet med fibre fra genanvendte plastikflasker. Lækkert og smukt materiale, der sætter en grøn dagsorden.

lov_ss16_070_0
11. Lette materialer
Der var generelt mange florlette silkematerialer under hele modeugen – også til herrerne, selvom det her oftere var nylon og satin. Her er det Lovechild 1979, der giver deres bud.

 

ganni_003
12. Masser af flade sko
Der var overraskende få høje sko, hvilket var ganske befriende. Flade sko er næste sommers hit. Masser af sandaler, selvfølgelig, men også andre bud fra blandt andre Lala Berlin og Baum und Pferdgarten og her Ganni.

opsamling_annesofiemadsen
13. Anne Sofie Madsens maxi-jeans
Der var masser af denim igen i denne sæson hos en lang række mærker. Men det var Anne Sofie Madsen, der overraskede med gigantiske maxi-jeans med slidser.

 

Asger Juel Larsen SS16.
Asger Juel Larsen SS16.

14. Spændende print
Modeugen bød på overordentlig meget print til begge køn: Henrik Vibskov (selvfølgelig…), Lala Berlin, Baum und Pferdgarten, Lovechild 1979 og her Asger Juel Larsen.

Nicholas Nybro SS16.
Nicholas Nybro SS16.

15. Sæsonens overraskelse
Nicholas Nybroe er en af de yngre designere, der laver avantgardetøj. Mange havde endnu ikke stiftet bekendtskab med hans ofte pailletbesatte kreationer, men denne sæson triumferede han og fik stående ovationer for sin konceptuelle kollektion, der var lavet over eventyret ‘Snedronningen’.

 

baumundpfer_29
16. Spaghetti-stroppernes indtog
Spaghetti-stroppen gjorde sit indtog hos damerne, og en lang række kjoler havde de tynde stropper øverst. Ofte blev de vist lag-på-lag enten med en bluse indenunder, som her hos Baum und Pferdgarten, eller med bukser under kjolen.

Læs også: Se billeder fra alle modeugens shows

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af