Madonna hyrer overraskende Gucci-favorit som kostumedesigner – men faktisk giver det god mening

Madonna hyrer overraskende Gucci-favorit som kostumedesigner – men faktisk giver det god mening

Det er netop blevet afsløret, hvem der skal designe de nye kostumer til Madonnas kommende ‘Rebel Heart’-turné, der til november også bringer hende til Danmark. Blandt mange kendte mærker er en meget stor overraskelse – som så måske ikke er så stor endda.

Det er nemlig Guccis nye kreative chef Alessandro Michele, der sammen med helt oplagte navne som Jeremy Scott for Moschino, Swarowski og Fausto Puglisi skal designe garderoben til den aldrende popstjernes shows.

_GUC0742
Gucci AW15.

Kigger man på den forårskollektion, Alessandro Michele præsenterede tilbage i juni, kan det ved første øjekast ligne tøj, der ligger meget langt fra den vovede og kontroversielle stil, som Madonna oftest forbindes med – helt tilbage fra hendes brug af blonder, korsetter og den ikoniske spidse bh, designet af Jean Paul Gaultier.

Michele er, siden han præsenterede sin første kollektion for Gucci for et år siden, blevet et af de hotteste designernavne med sin blanding af mormor-referencer og godt håndværk.

_GUC0076
Gucci AW15.

Men endnu vigtigere, så har han i samtlige sine kollektioner blandet herre- og damemodeller og præsenteret styles, der ikke kan aflæses som enten maskuline eller feminine.

Michele har således været startskuddet til den store kønsleg, der for tiden udspiller sig i modebranchen, og som også kunne ses under den netop overståede modeuge herhjemme.

Og med det in mente giver det glimrende mening, at den altid køns- og seksualpolitiske Madonna har fået et godt øje til den italienske designer. Selvom hendes turnégarderobe nok ikke kommer til at ligne det, Michele viser på Guccis runway, skal det nok få folk til at tale alligevel.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af