Showanmeldelse: Henrik Vibskov fandt asiatisk inspiration i Paris

Den danske designer viste flere af de fantasifulde detaljer, som vi elsker ham for – og udfordrede igen vores garderobe med sin SS17-kollektion.
Showanmeldelse: Henrik Vibskov fandt asiatisk inspiration i Paris

I Henrik Vibskovs univers kan alt ske – i hvert fald når den danske designer inviterer til modeshows, som han gjorde igen i går aftes i forbindelse med herremodeugen i Paris.

I en scenografi med læssevis af salami hængt op i midten af catwalken præsenterede han sine SS17-herre- og kvindekollektioner, der afslørede en vis inspiration fra asiatiske kimonoer og løse silhuetter.

Og Asien er nok et godt sted for Henrik Vibskov, for især japanske mænd er kendt for en mere modig og kompromisløs tøjstil, og det er stadig den type – især på herresiden – at Vibskov designer tøj til.

henrikvibskov_ss17 
Det er i hvert fald nok de færreste danskere, der tør hoppe i det stribede blå/hvide sæt, der åbnede showet. Jakken havde stumpede ærmer og flotte hvide kantdetaljer og sorte bånd, mens buksebenene var så vidde, at det lette stof næsten svingede som en sommerkjole om benene på den asiatiske model.

Og det var ovenikøbet et af de mere rolige looks, for sædvanen tro åbnede Henrik Vibskov showet med de mest tilgængelig sæt og et fokus på sort, hvid og beige, før han skruede op for farverne og mønstrene, der er en stor del af hans design-dna.

henrikvibskov_ss17_3 
En strik i klare blå og røde farver med frysedetaljer var Vibskov, når han er i sit mest fantasifulde hjørne. Og det er det, han især er så god til, at lade fantasien få frit løb. Mens man efterhånden kender blandingen af det løse med det stramme og stumpede, så formår Vibskov altid at overraske med de skæve detaljer som en dobbelt krave på en blazer, rundede lommer og en blyant oven på et par solbriller.

henrikvibskov_ss17_4 
Detaljerne gør tøjet til hans og til en tydelig afspejling af hans kringlede hjerne, som kræver meget af sine forbrugere, men samtidig altid er et forfriskende pust i modebilledet.

henrikvibskov_ss17_2 
Showets højdepunkt
På herresiden er Vibskovs jakker altid stærke, og i går stak karrygul en af slagsen ud. Både på grund af det enkle snit, farvevalget og brugbarheden. Den kommer også som en lang frakke flere detaljer.

henrikvibskov_ss17_5 
Hos kvinderne var det især de prikkede sæt, som stod flot. I den elegante afdeling var der en lang, sort kjole med store, tofarvede prikker, der var stram om benene, mens der var mere knald på den armløse rød/hvid-prikkede kjole, som var ekstra flot med de matchende knickers til.

henrikvibskov_ss17_solbriller 
Den største overraskelse
Der er mange overraskelser, når man er i selskab med Henrik Vibskovs design, men for at vælge én, så var solbrillerne med en blyant på et perfekt eksempel på danskerens kreativitet og mod til at gå sine egne veje.

Læs også: Astrid Andersen leverede karakteristisk luksus-streetwear – og hun havde et es i ærmet

henrikvibskov_ss17_6

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af