Ashley Graham går til angreb mod ’body shaming’ i åbent brev

Ashley Graham går til angreb mod ’body shaming’ i åbent brev
Ashley Graham i sit badetøjssamarbejde med Swimsuitsforall

Den amerikanske model og kropsaktivist Ashley Graham har på få år skabt sig et navn i en modebranche, der ellers ikke normalt skæver meget mod større kvinder. Med en stolt tilgang til sin størrelse 44 har hun gået talrige modeshows, optrådt i diverse kampagner og i vinters var hun som den første såkaldte plus-size-model på forsiden af Sports Illustrateds Swimsuit Issue.

At Graham søger at skubbe til modebranchen og samfundets opfattelse af krop og skønhed har skabt stor opmærksomhed omkring hendes person, og i skrivende stund har hun en 2,2 millioner stor fanskare på Instagram. Men opmærksomheden er desværre ikke altid positiv, og da den kendte model for nyligt fik hundredevis af kritiske kommentarer på et billede om nu at være for tynd, fik hun nok.

»For nogle er jeg for kurvet. For andre er jeg for høj, har for store bryster, er for højtråbende, og nu er jeg også for tynd – alt dette, men på samme tid ikke nok. Når jeg poster et billede fra en ‘god vinkel’, modtager jeg kritik for at være for tynd og for at sælge ud. Når jeg poster et billede, der viser min appelsinhud, mine strækmærker og deler, bliver jeg anklaget for at promoverer overvægt. Den konstante cirkel af body shaming skal stoppe nu. Jeg er træt af det«, skriver hun i et åbent brev på Lenny Letter.

Billedet der sendte sindene i kog hos hundredevis af følgere blev taget i forbindelse med optagelserne til America’s Next Topmodel, som Graham efter Tyra Banks afgang er blevet en fast bestanddel af. Ifølge Graham blev billedet taget af hendes stylist, og hvis hun ser tyndere ud end normalt, er det udelukkende, fordi hun som model kender sine vinkler – ikke fordi hun har tabt sig, tværtimod.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Glam squad magic ?

Et billede slået op af A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) den

»Virkeligheden er, at jeg ikke har tabt et kilo det seneste år. Faktisk er jeg tungere, end jeg var for tre år siden, men jeg accepterer min krop, som den er i dag«, skriver Graham.

At kvindens krop til stadighed er udsat for offentlig granskning er langt fra nyt, og de der optræder i rampelyset står ofte forrest, når kritikken falder.

Stjerner som Kelly Clarkson, Serena Williams, Amy Schumer og Lena Dunham har alle den seneste tid haft deres kroppe under lup. Men ligesom Ashley Graham har de dog også været ude og sige fra, for som Ashley Graham konkluderer i sit brev, ‘My body is MY body. I’ll call the shots’.

Læs også:Ashley Graham fortæller om livet som plus-size-model – presset til at tabe sig

Læs også:Lena Dunham vil ikke photoshoppes længere – taler ud efter Tentaciones-forsiden

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af