Guide: Frem med 90’er-lapperne

Påsyede lapper med alt fra skældsord til tegneseriefigurer havde sin storhedstid i 90’erne, men nu kan du igen signalerer humoristisk overskud eller oprørsk trang. Uanset om du er til en diskret detalje eller lapper i hobetal, er her otte bud på tendensen.

TS12F09KKHA_Zoom_F_1 
Topshop-skjorte
Med sit engelske afsæt har Topshop ry for at skabe tøj, der ikke er bange for at eksperimentere og være lidt vildere end den traditionelle skandinaviske minimalisme. Denne løse army-grønne skjorte har også fuld farvesmæk på lapperne, der skødeløst er drysset udover skjortens front.
370 kr. hos Topshop.

zkd-psp16-025-dnmblu 
Zoe Karssen-jeans
Det hollandske mærke er normalt kendt for sine bløde t-shirts, men denne sæson er mærkets boyfriend-jeans med farverige lapper både foran og bagpå blevet det nye tilløbsstykke. Med håndtegn, forskellige madvarer og en typisk ‘her-vogter-jeg’-bulldog indfanger de smukt humoren.
1.800 kr. hos Swag

acne_men2 
Acne Studios-sweatshirt
Det er sjældent, det svenske brand ikke er fanger modens nyeste trends, og 90’er-lappen er ingen undtagelse. Med referencer til de emojis, mange af os efterhånden bruger som substitut for ord og sætninger, har Acne lavet en kollektion, der i monokrome nuancer og minimalistisk design kombinerer humor og tidens populærkultur.
2.195 kr. hos Acne Studios.

Skærmbillede 2016-08-17 kl. 09.35.19 
Gucci-skuldertaske
Det er svært at snakke lapper og humoristiske detaljer uden at nævne Alessando Micheles revitalisering af Gucci. For den italienske designer har på mange måder været trendens forgangsmand, da han modsat mange års less is more-mantra har cementeret, at more is more også har berettigelse med den rette kombination af glitter, flæser, plisseringer og selvfølgelig farverige lapper.

Denne sæsons udgave af Dionysis-tasken er et pragteksempel, da den med sit miks af old-school Gucci, similibesat spænde og glimtende broderede lapper både er alt for meget, alt for fed – ja, alt for dyr.
22.000 kr. hos Gucci.

gcds-nude-neutrals-mesh-patch-detail-bodysuit-beige-product-0-041845174-normal 
GCDS-bodystocking
Lapperne har fået en prominent plads i det italienske mærkes kollektion, men modsat mange andre designere leger de ikke kun med lapperne, men også med det tøj, de sættes på. Tag denne gennemsigtige mesh-bodystocking, der i sig selv havde været vovet, men nu tages en tak længere med et hav af påsatte lapper. Der er ingen tvivl om, at kendte som Rihanna ville bruge den uden noget indenunder, men hvis du synes, det lige er koldt nok, kan der snildt tilsættes en top.
1.150 kr. hos Vfiles.

5580294063_6_1_1 
Zara-t-shirt
Som en af verdens største highstreet-mærker er Zara ofte klar med de nyeste tendenser, før de har forladt catwalken. Det er derfor ingen overraskelse, at den spanske kæde også har taget lapperne til sig. T-shirten er en god blanding af det minimalistiske og det lidt specielle, da den ikke alene inkorporerer lapper, men også den iøjefaldende metalliske glimmer-tendens, som vi så meget sidste sæson og vil se mere af den kommende.
129 kr. hos Zara.

Skærmbillede 2016-08-17 kl. 10.09.59 
Urban Outfitters-jakke
Urban Outfitters er selvfølgelig også med på trenden og har tilmed kombineret den med en anden af sommerens store tendenser. Som en del af deres ‘Urban Renewal’-linje, har de nemlig parret sommerens populære bomberjakke med røde lapper både foran og bagpå, hvilket leder tankerne hen på amerikanske collegejakker.
225 kr. hos Urban Outfitters.
661612_in_pp 
DIY-lapper
Det er 90’er at købe tøj med lapper på, men det er endnu mere 90’er, hvis man bare køber lapperne, og selv stryger dem på. Det giver selvfølgelig også den kærkomne mulighed for, at man selv kan bestemme, hvilke og hvor mange lapper man er i humør til. Der er mange mærker, der er begyndt at lave DIY-lapper, men vend blikket mod engelske Anya Hindmarch, hvis du vil have noget, der er anderledes og tilmed fra en designer, der brugte lapper, før vi alle sammen syntes, det var fedt.
410 kr. hos Net-a-porter.

Læs også: Ti favoritter fra Supremes nye efterårskollektion – inklusiv vanddunk

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af