Dansk designer skubber til grænserne – laver augmented reality-show

Dansk designer skubber til grænserne – laver augmented reality-show
Martin Jarlgaard London AW16-kollektion

Modeshows har de seneste sæsoner været et omdiskuteret emne i modebranchen. Fra sæsonudfordringer til see now, buy now-modeller prøver flere og flere brands at gøre op med den traditionelle anseelse af en catwalk med modeller på.

Det virker, som om at mange gerne vil bryde ud af skabelonerne, og Martine Jarlgaard er den seneste i rækken til at gentænke den halvårlige fremvisning af kollektioner. Under modeugen i London vil den danske designer vise sin SS17-kollektion ved brug af augmented reality.

Modsat virtual reality er augmented reality ikke en teknologi, der afskærmer dig fra virkeligheden, men derimod bruger virkeligheden i samspil med digitaliserede elementer for en mere naturlig oplevelse – du kender sikkert teknologien fra ‘Pokemon GO’.

»Teknologi – fra mixed reality til 3D-printning – vil redefinere moden og har potentialet til at blive den mest betydningsfulde kilde til forandring i jagten på en mere intelligent, bæredygtig og etisk tilgang«, siger Jarlgaard i en pressemeddelelse.

»Virtuelle præsentationer vil blive øjeblikkeligt tilgængelige i hele verden, selv på smartphones og tablets. 360-graders navigeringskontrol vil forstærke oplevelsen og demokratiseringen af modeshowet. Det vil efterlade dig i kontrol«.

Jarlgaards show finder sted den 17. september i en præsentationshal i centrum af London, hvor gæster får tildelt et par briller, der lader dem gå rundt i lokalet og opleve den digitaliserede kollektion. Hvor det gængse showformat kun tillader modeller og tøj få minutters scenetid af gangen, så vil Jarlgaards møde mellem mode og teknologi tillade gæsterne at komme helt tæt på kollektionen og opleve den i eget tempo og fra flere vinkler.

Læs mere om showet her på Soundvenue.com efter den 17. september.

Læs også: Hold øje med: Martine Jarlgaards skulpturelle enkelhed

Læs også: Københavns modeuge skal gentænkes – nye kræfter søges

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af