Sex, sex, seks ting du bør vide om Saint Laurents nye retning

Sex, sex, seks ting du bør vide om Saint Laurents nye retning

I går viste Anthony Vaccarello sin første kollektion, efter at han overtog designroret fra Hedi Slimane hos det prestigefyldte franske brand.

Det var selvfølgelig et show, der blev set med stor spænding. For hvor ville Vaccarello styre Saint Laurent hen?

Vi har samlet nogle af højdepunkterne fra brandets SS17-show under modeugen i Paris.

Sex, sex, sex

saintlaurent_ss17_sexet 
Man kan argumentere for, at al mode handler om sex, men i så fald er der mange grader af det. Hos Anthony Vaccarello har det sexede ofte været meget udtalt, og det var det i den grad også på catwalken i går, hvor der nærmest ikke var et eneste look, der ikke osede af sex.

Korte kjoler, dybe udskæringer, blonder, leopardprint, ja, selv showets eneste herreindgang var sexet, da en model tog turen ned ad catwalken i en gennemsigtig skjorte.

saintlaurent_ss17_nipples-herre 
Og hvis nogen skulle være i tvivl, så havde Vaccarello og Saint Laurent før showet lanceret en ny kampagnevideo skudt af Inez & Vinoodh med modellen Anja Rubik – og den ligger heller ikke fingre imellem.

Læder alt

saintlaurent_ss17_laeder 
Ja, hvad er mere sexet end læder? I Vaccarellos design var der enorme mængder læder. Fra den korte åbningskjole med 80’er-puff-ærmerne over læderjakker og -bukser til flere bud på lædernederdele.

#freethenipple

Binx Walton, til venstre, vakte opmærksomhed med sin dekorerede brystvorte
Binx Walton, til venstre, vakte opmærksomhed med sin dekorerede brystvorte

Nu bliver det meget sex, men i den mere eksplicitte end viste Vaccarello mange brystvorter på catwalken, når modellerne havde afslørende blondetoppe, gennemsigtige skjorter og tynde singletter på.

Størst opmærksomhed fik modellen Binx Walton dog, da hun indtog catwalken i en asymmetrisk læderkjole, der blotlagde hendes venstre bryst. Her var brystvorten dog gemt bag, hvad der lignede ædelsten.

@ysl

Et billede slået op af Binx (@binxwalton) den

Dansk islæt

Freja Beha Erichsen og Line Brems
Freja Beha Erichsen og Line Brems

Ja, de danske modeller er efterhånden på rigtig mange internationale catwalks, men Freja Beha Erichsen er stadig et af de danske trumfkort. Hun gik sit første show siden H&M Studio i februar, så det vakte naturligvis interesse.

Line Brems, der stormer frem, gik også og var klassisk Saint Laurent i stramme bukser, blazer, en blonde-bh og stiletter.

Fede logomania-højhælere

Vaccarello udviste også humoristisk sans med stilletter, hvor hælen var lavet af YSL-logoet. Den detalje blander sig både i tidens logomania og virkede som hans æstetiske modsvar til Vetements’ Manolo Blahnik-stiletter, hvor hælen var en plastiklighter.

Asymmetriske look

saintlaurent_ss17_asymmetrisk 
Fra Binx Waltons ‘one-boob’-kjole til enkelte ærmer, der var taget på som en sok på foden, dyrkede Vaccarello skævheden, der var et frisk pust igennem en ellers ret enkel og fokuseret kollektion – og også tilgang, der er set mange steder på catwalk under SS17-modeugerne, som blandt andet i København i august.

Læs også: Hedi Slimane forlader Saint Laurent – kan mærket klare sig uden ham?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af