Vetements dyrker sin anti-attitude i ny lookbook – med to danske modeller

Selv om hype er flygtigt og i moden sjældent holder længere end en sæson eller to, så har Vetements siddet solidt på hypens tronstol siden grundlæggelsen i 2014. Tager man et kig på designkollektivets nye efterårslookbook, ser dominansen også ud til at fortsætte.

vet_14 
For Vetements’ kreative primus motor, Demna Gvasalia, demonstrer igen, hvordan man skaber et formsprog, der både overrasker og inspirerer. Bukser i guldligt, skinnende fløjl sættes sammen med ternede skjorter, læderkjoler tilsættes læderbukser og oversize bomberjakker parres med oversize bukser og grafisk print.

vet_22 
Det hele virker tilfældigt, rodet og alligevel med en genkendelig rød tråd spundet af Gvasalia og den eftertragtede russiske stylist Lotta Volkova. For Vetements har siden begyndelsen haft et særligt dna, som efterårskollektionen både ærer og udbygger – alt er det samme, og alligevel er det nyt.

vet_10 
På modelsiden er der flere velkendte Vetements-ansigter, der rammer brandets anti-attitude blandt andet et par danske modeller. For siden designkollektivets spæde skridt har Emil Wæde Frederiksen (der også har brandet Quisling) og Caroline Clante givet tøjet liv på catwalken og i lookbooks, og dette efterår er altså ingen undtagelse. I lookbooken kan de opleves i henholdsvis purpurfarvet bomberjakke og den opsigtvækkende langærmede, hvide ‘You fucking asshole’-t-shirt.

Caroline Clante (tv.) og Emil Væde. Foto: Pierre-Ange Carlotti
Caroline Clante og Emil Wæde Frederiksen

Læs mere: Lotta Volkova er kvinden bag den postsovjetiske modebølge – og Vetements’ succes

Læs mere: Det er ikke tilfældigt, at Vetements er det hotteste brand lige nu, afslører nyt interview

vet_5 
vet_8 
vet_9 
vet_1 
vet_2 
vet_26 
vet_3 
vet_4 
vet_6 
vet_7 
vet_11 
vet_12 
vet_13 
vet_15 
vet_16 
vet_17 
vet_18 
vet_19 
vet_20 
vet_21 
vet_23 
vet_24 
vet_25

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af