Cecilie Bahnsen vinder Dansk Design Talent – Magasin Prisen

Cecilie Bahnsen vinder Dansk Design Talent – Magasin Prisen
Cecilie Bahnsen i midten sammen med Nina Wedell-Wedellsborg, Uffe Buchard, Kronprinsesse Mary og Kim Grenaa

Det blev den 32-årige designer Cecilie Bahnsen, der kunne forlade Statens Museum for Kunst i går aftes 500.000 kroner rigere og med en plads i showkalenderen ved Copenhagen Fashion Week i februar som vinder af den fjerde udgave af Dansk Design Talent – Magasin Prisen.

»Jeg er så glad og beæret over at vinde Dansk Design Talent – Magasin Prisen. Tak til min mentor Ulrik Garde Due og min muse Reem, tak til juryen for at anerkende og tro på mig, og  sidst men ikke mindst et stort tak til DANSK og Magasin Fonden for et fantastisk show og for at sætte fokus på os nye designtalenter«, siger Bahnsen ifølge en pressemeddelelse.

Hun vandt foran Muf10, Saks Potts og Ellen Pedersen og fik prisen overrakt af Kronprinsesse Mary. Konkurrencen blev afgjort på baggrund af en brugerafstemning, der talte 25 procent, og en afstemning blandt en jury af folk fra den danske modebranche, som talte de sidste 75 procent.

Reem i Cecilie Bahnsens design til Dansk Design Talent-konkurrencen
Reem i Cecilie Bahnsens design til Dansk Design Talent-konkurrencen

Bahnsens vinderkollektion var designet med sangeren Reem for øje og inkluderede en blonde, som designeren fik sponsoreret af broderifirmaet Foster Rohner. Kollektionen inkluderede også et netmateriale og var bygget op omkring en herreskjorte, som Reem havde haft på, da Bahnsen og hende mødtes første gang.

Cecilie Bahnsen flyttede tilbage til Danmark for et år siden efter at have boet i London i syv år, hvor hun blandt andet tog en masteruddannelse fra Royal College of Art og arbejde for blandt andre John Galliano og Erdem.

Hun har kun haft sit eget brand i lidt mere end et år, men fik allerede med sin første kollektion ind i konceptbutikken Dover Street Market i London og New York. Fra næste år vil butikker som Beams i Japan også fører hendes design.

Læs også: Hold øje med: Cecilie Bahnsen har fart på sit feminine designunivers

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af