Hold øje med: Cecilie Bahnsen har fart på sit feminine univers

Der har ikke været megen slinger i valsen for den 32-årige designer, der er gået målrettet efter sin drøm om at skabe tøj. På blot ét år har hun landet aftaler med nogle af verdens mest eftertragtede butikker og er nu nomineret til Dansk Design Talent – Magasin Prisen.
Hold øje med: Cecilie Bahnsen har fart på sit feminine univers
Reem i Cecilie Bahnsens design til Dansk Design Talent-konkurrencen

Cecilie Bahnsen holder til i en lys lejlighed på Østerbro, der til trods for brokvarterets rolige renommé i dag er præget af larm fra de omkringliggende bygningers renovering. »Ja, det kan godt være lidt svært at koncentrere sig i disse dage«, griner Cecilie, mens cement tordner ned i en affaldscontainer fra en etage højere oppe.

Der er dog noget, der tyder på, at den unge designer, trods omverdenens larm, har et helt unikt fokus på det, hun laver, og det hun gerne vil opnå. Hun fortæller, hun altid har villet være designer.

cecilie, halv
»Jeg ville gerne starte min designkarriere med det samme, men mine forældre ville have, at jeg tog en gymnasiel uddannelse først. Så sådan måtte det blive«, siger hun og fortæller, at hun dog tog direkte på designhøjskole efter gymnasiet og derefter blev optaget på beklædningslinjen på det, der dengang hed Danmarks Design Skole.

»Designer har altid været min drøm, og jeg har aldrig tvivlet på det og altid forfulgt det«, fortsætter Cecilie, der siden også har studeret womenswear design på Royal College of Art i London og arbejdet som designer for John Galliano, Stine Goya og Erdem.

Eksklusivt hos Dover Street Market med første kollektion

Hun grundlagde sit brand i eget navn for lidt over et år siden, og selv om det oftest tager lidt tid at komme i gang, så har hun allerede markeret sig og fået folk til at tage notits – også uden for landets grænser. For i en tid, hvor det drengede og maskuline ofte får meget taletid i kvindemoden, sætter Cecilie det feminine og foreningen af de små diskrete detaljer højt med hulmønstre, kig til kraveben og gennemsigtige materialer, der fanger opmærksomheden uden at afslører for meget. Det skaber et underspillet sexet udtryk, der er svært at tage øjnene fra og nemt at føle sig selvsikker i – og det er lige præcis det, mode handler om.

bahnsen_5
Fra Cecilie Bahnsens Pre-Spring-kollektion

At Cecilie allerede har opnået en vis international opmærksomhed skyldes især, at hun ved sin første kollektionsvisning under London Fashion Week for et år siden landede en eksklusiv aftale med en af verdens mest fremtrædende butikker.

»Der kom to piger forbi min stand. De snakkede ikke så meget, men nærstuderede tøjet og endte med at stikke mig et visitkort og bede om en privatfremvisning. Jeg sagde selvfølgelig ja, og da jeg så på visitkortet, stod der Dover Street Market. Det var helt vildt at stå der som helt ny, selvstændig designer og så få opmærksomhed fra sådan en profileret butik«.

Det var Dover Street Market London, der havde besøgt Cecilie, og efter en snak med afdelingen i New York fik Cecilie en forespørgsel på at sælge hendes kollektion eksklusivt i deres butikker. Der var altså ingen andre, der i så fald måtte sælge hendes tøj, hvilket ikke alene er en indikation på, hvad den unge designer kan, men også hvor langt hendes brand kan komme, når andre butikker også får lov til at byde ind.

Fra Cecilie Bahnsens SS17-kollektion
Fra Cecilie Bahnsens SS17-kollektion

Kæmper om 500.000 kroner i talentkonkurrence

Den seneste tid har Cecilie Bahnsen dog brugt energi på Dansk Design Talent – Magasin Prisen, da hun er et af de fire udvalgte navne, der kæmper om at tryllebinde dommerpanelet og forbrugerne med deres designs. Bahnsen har skabt looks til X Factor-sangeren Reem, og konkurrencen, hvor man blandt andet kan vinde 500.000 kroner, er en oplagt mulighed for at sætte endnu mere skub i hendes feminine og finurlige univers.

De tre tidligere vindere af prisen er Tonsure, Mark Kenly Domino Tan og Anne Sofie Madsen, der alle siden har modtaget yderligere priser og vist shows under modeugerne enten herhjemme eller i udlandet.

Fra Cecilie Bahnsens AW16-kollektion
Fra Cecilie Bahnsens AW16-kollektion

Ifølge Cecilie handler hendes deltagelse i konkurrencen dog først og fremmest om at vise, hvad hun kan, og tage så mange erfaringer som muligt med videre.

»Det er sådan en ære at være nomineret og komme til at samarbejde med min artist Reem og mentor Ulrik Garde Due. Det ville selvfølgelig være uvurderligt at vinde, men bare det at være med i processen, lære fra nogle af de bedste i branchen og få lov til at vise mit design og fortælle min historie er fantastisk i sig selv«.

Ligesom de andre designere har Cecilie netop offentliggjort sin lookbook til konkurrencen, som hun beskriver som hendes feminine univers krydret med nogle mere drengende referencer. Det betyder, at hendes kærlighed til blonder og broderier får selskab af strukturerede skjortesilhuetter og mesh i et miks, der både indbyder til specielle begivenheder og hverdag. For uanset formålet skal hendes design ikke være uanvendelige showpieces, men tøj der kan og skal bruges i dagligdagen.

Reem i Cecilie Bahnsens design til Dansk Design Talent-konkurrencen
Reem i Cecilie Bahnsens design til Dansk Design Talent-konkurrencen

»Det har altid være min ambition at designe tøj, der kan bruges i forskellige sammenhænge og af forskellige mennesker. Jeg fik for nylig en email fra en 65-årig dame i New York, der fortalte, hun havde købt en af mine kjoler og elskede den. Det er helt vildt fedt at høre den slags historier og vide, at mit tøj kan spænde vidt og bredt«.

Du kan være med til at stemme på din favoritdesigner i Dansk Design Talent – Magasin Prisen. Vinderen kåres den 27. oktober.

Læs mere: Dansk Design Talent – Magasin Prisen: Lær de nominerede bedre at kende

Reem i Cecilie Bahnsens design til Dansk Design Talent-konkurrencen
Reem i Cecilie Bahnsens design til Dansk Design Talent-konkurrencen
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af