De vigtigste sommerkampagner – Hadid-dominans, vilde dyr og bare bryster

Kampagnerne til den kommende sæson er landet, og med udgangspunkt i nogle af de mest tonangivende mærker har vi samlet cremen af SS17.
De vigtigste sommerkampagner – Hadid-dominans, vilde dyr og bare bryster
Sammen med sin søster, Gigi, er Bella Hadid en af sæsonens mest brugte modeller. Her for Misha Collections.

Gucci_2

Urban zoo – Gucci og Versace

Med Alessandro Michele i front er Gucci blevet synonym med en eklektisk og excentrisk æstetik, der regelløst mikser alle modens komponenter og konstant skubber til vores opfattelse af, hvad der er skørt, og hvad der er stil.

Gucci_1

Guccis seneste SS17-kampagne er ingen undtagelse, idet logoer, materialer, farver og snit her blandes til en hybrid af 70’erne, 80’erne og 90’erne vist i kulissen af Roms byliv – og selvfølgelig tilsat diverse eksotiske dyr. Gakket, originalt og helt igennem Gucci.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gucci er dog ikke ene om, at trække lidt dyrisk energi ind i billedet. For Versace og Kate Spade viser denne sæson heste og dromedarer, der leder tankerne hen på henholdsvis rå elegance og eksotisk surrealisme.

versace_1

Kate Spade SS17
Kate Spade SS17

moschino_2

Hadid-søstrene dominerer – Moschino og Fendi

Gigi og Bella Hadid rangerer som to af verdens mest eftertragtede modeller, og søstrene markerer deres dominans og høje kindben i nogle af sæsonens største kampagner. Sammen viser de personlighed som glamourøse og karikerede paparazzi-ofre for Moschino, mens de spiller på uskyld og dådyrøjne i douce farver og høje rottehaler hos Fendi. To kampagner, der i vidt forskelligt set-ups understreger, Hadid-søstrenes bredde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Udover Fendi og Moschino er Gigi denne sæson også ansigt for Stuart Weismann og Max Mara, mens Bella på egen hånd står i front for australske Misha Collections.

fendi_3weitzman_1

Misha_1
Bella Hadid for Misha Collections SS17

givenchy_1

Surrealisme – Givenchy og Kenzo

I et krydsfelt mellem kampagne og kunst viser franske Givenchy sæsonens designs i et surrealistisk univers, der skiftevis udspiller sig i et bart lokale og på en gold og Mars-lignende ødemark. Elektronisk musik og fransk voice-over bidrager til den mystiske tematik, mens tøjet spænder fra klassisk rock til kitch og modellerne fra Victoria’s Secret-aktuelle Irina Shayk til den 36-årige Givenchy-muse Mariacarla Boscono.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med sit ophav i haute couture er Givenchy kendt for sit kompromisløse fokus på detaljer, og i denne kampagne flekser chefdesigner Riccardo Tisci altså forsat med musklerne.

Som en sidebemærkning viser Givenchy også et dansk islæt i den spritnye Pre-Fall’17-kampagne i kulissen af Hovedbanegården og Vega og med modeller som Frederikke Sofie i front.

kenzo_ss17
Kenzo SS17

Men tilbage til surrealismen, som Kenzo også omfavner i deres kærlighedserklæring til klubkulturen. Videoen ‘Club Ark Eternal’ viser nemlig Carol Lim and Humberto Leons nye kollektion på dansende modeller i mørke rum og ude i naturen, og der er også noget raverkultur over tøjets silhuetter med stramme toppe og baggy bukser.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Freja Beha
Freja Beha

’Free the nipple’ – Balmain og Saint Laurent

Hos Balmain og Saint Laurent har sex altid haft en fremtrædende rolle, og i denne sæsons kampagner er den hverken underspillet eller tvetydig. Hos Saint Laurent fortsætter man, hvor Anthony Vaccarello vovede debutkollektion slap og sætter fokus på sex og nøgenhed med korte kjoler, spredte ben og en dansk Freja Beha i al sin stærke naturlighed.

saint laurent_3Balmain SS17

Hos Balmain er der ligeledes kig til utildækket kavalergang fremvist i magtfuld power-posering af supermodel Natasha Poly, hvilket ligesom hos Saint Laurent sender et budskab om styrken i kvinden, hendes krop og seksualitet.

Balmain_1


Balenciaga SS17
Balenciaga SS17

Fetish-fokus – Balenciaga

Modsat Balmain og Saint Laurent, opererer Demna Gvasalia ofte med store og kantede silhuetter, der sjældent giver direkte sexede associationer. Denne sæson viser den georgiske designer dog et mere kropsnært fokus hos Balenciaga, som med udgangspunkt i spandex og referencer til feticher gør sex til et udtalt omdrejningspunkt i kampagnen. Klart en mere vovet udvikling i Balenciaga, der dog i farvepalet og styling stadig står med Demna Gvasalias genkendelige aftryk.

Balenciaga SS17
Balenciaga SS17

dolce-and-gabbana_4

Kendisbørn i front – Dolce & Gabbana

Brandet har i mange år kørt i samme rille med glamourøse, italienske dons og donnaer opstillet i spektakulære og ofte noget klichéfyldte omgivelser. Denne sæson opgraderer det italienske mærke dog kampagneporteføljen med et yngre og mere nutidigt fokus.

dolce-and-gabbana_2

For med ansigter, der blandt tæller skuespilleren Zendaya, Internetpersonligheden Cameron Dallas og kendisbørn som Rafferty Law og Gabriel Kane Day-Lewis, har Dolce & Gabbana satset stort på morgendagens stjernekuld i mere afslappede rammer. Kampagnen er skudt som stemningsbilleder med store smil og energisk attitude og markerer på mange måder en ny retning for mærket.


A$AP Rocky for Dior Homme SS17
A$AP Rocky for Dior Homme SS17

Modellerne får konkurrence – Dior Homme og Alexander Wang

Selv om modeller fortsat sidder tungt på kampagnerne, er stadig flere mærker begyndt at bruge kunstnere, filmstjerner og musikere til at fange forbrugernes opmærksomhed. Hos nogle mærker bliver resultatet en smule kunstigt og anstrengt, mens andre elegant formår at binde de kendte ansigter sammen med mærkets dna og æstetik.

Rami Malek
Rami Malek

Hos Dior Homme har man eksempelvis denne sæson brugt rapperen A$AP Rocky, skuespilleren Rami Malek og musiker og modeikon Boy George, som i et stilrent og minimalistisk setup udtrykker en mærkets eksklusivitet, arv og fokus på nyskabelse.

Lil Yachty i Alexander Wangs SS17-kampagne
Lil Yachty i Alexander Wangs SS17-kampagne

Hos Alexander Wang blandes modeller også med musikere som R.Kelly og Lil Yachty i energifyldte og farverige stemningsbilleder, der blander virkelighed, fantasi og good times – præcis ligesom Alexander Wangs design og berygtede modefester har ry for at gøre.

R. Kelly
R. Kelly

Charlotte Rampling for Loewe SS17
Charlotte Rampling for Loewe SS17

Alder som en aktiv – Bottega Veneta og Loewe

Céline startede bølgen med 80-årige Joan Didion i 2015, og siden har blandt andre H&M, Saint Laurent, Louis Vuitton og Marc Jacobs inkluderet ældre kvinder i deres kampagner. Denne sæson omfavner Bottega Veneta og Loewe også aldersdiversitet og viser henholdsvis 73-årige modelikon Lauren Hutton og 70-årige skuespiller Charlotte Rampling i sommerens design. Vigtigst af alt står begge kvinder ikke alene men derimod side om side med de konventionelle modeller, hvilket slår et slag for at normalisere mangfoldighed i modebranchen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
bottega-veneta_2
Lauren Hutton

bottega-veneta_1Læs også: Er mangfoldighed blot modens seneste trend?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af