Copenhagen Fashion Week: Ganni spredte kærlighed 

Copenhagen Fashion Week: Ganni spredte kærlighed 
Foto: Copenhagen Fashion Week

Med et broget internationalt politisk landskab in mente er kærlighed måske det, som verden har aller mest brug for lige nu. Og netop kærlighed var kollektionens helt store tematik og narrativ, da Ganni bød indenfor til mærkets AW17-show i et råt lokale på Refshaleøen.

Kollektionen var døbt ‘Love Society’, og det stod bøjet i neonlys rundt om hele catwalken, ligesom den røde farve – kærlighedens farve – helt symbolsk var inkorporeret i de fleste indgange.

ganni_aw_17-2

Og ja, hele tematikken blev naturligvis akkompagneret af tracks som Gary Jules’ ‘Mad World’, der utvivlsomt var tiltænkt som en reference til den splittede verden, vi lever i lige nu.

Ud over kollektionens gennemgående tematik, der også gav sig til udtryk ved hjerter printet på en skjorte og pangrøde kassebukser, fik vi en Ganni-typisk kollektion, som stod i anvendelighedens tegn. Men bare fordi tøjet er anvendeligt, betyder det nødvendigvis ikke, at det behøver at være kedeligt. Tværtimod. Der var masser af kant på Ganni-pigerne.

ganni_aw_17-3

Der var blandt andet en række stærke ternede elementer. Både en frakke og en kjole. Der var leget med fløjl i forskellige formater, denim-overalls med et feminint twist i form af påsyede sløjfer, og så entrerede Nadja Bender catwalken iklædt et par knæhøje, røde latexstøvler i bedste ‘Pretty Woman’-stil.

Der blev også spillet på 90’er-referencerne, præcis som i AW16-kollektionen, med blandt andet plateau-sneakers. Naturligvis også i rødt lakeret læder.

ganni_aw_17-4

Igennem de seneste sæsoner har vi set en tendens til at modesystemets traditionelle sæsontankegang så småt udviskes. Og det var, som om den udvikling fik lov til at sætte sit præg på kollektionen. I hvert fald var der flere styles, blandt andet kjoler i blomstrede prints, der nærmest var en sommerkollektion værdig.

ganni_aw_17-5

Efter at den gravide chefdesigner Ditte Reffstrup nærmest skabte et Beyoncé’sk Instagram-moment med sin tur ned ad catwalken sammen med Bender og modtog publikums hyldest, blev vi efterladt med følelsen af et stærkt statement, som minder os om, at kærligheden er det vigtigste, vi har.

Læs også: Opsamling: Won Hundred satte skub i en rolig modeugestart

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af