Ny Calabasas-kollektion bekræfter Kanyes største problem: Sidder fast i sneaker-hypen

Få kan sælge sko som Kanye West. Det er et privilegium, men samtidig et stort problem for ham, at hans tøjkollektioner ikke formår at bygge videre på opmærksomheden.
Ny Calabasas-kollektion bekræfter Kanyes største problem: Sidder fast i sneaker-hypen

Han kører snigertaktikken, når det kommer til Calabasas-drop. I lørdags var der pludselig nye varer på webshoppen YeezySupply.com – 16 ting fra Calabasas-linjen, som vi tidligere har set blandet med Yeezy-gear ved Kanyes modeshow.

Selv om det er flere fine ting i blandt, så bekræfter droppet mest af alt, at popfænomenet stadig ikke formår at skabe samme hype omkring sit tøj, som han længe har oplevet omkring sine sneakers – både i samarbejde med Nike og Adidas. Her to dage senere kan du nemlig stadig købe alt tøjet, mens den nye Wave Runner 700, der vist er en del af Yeezy-linjen og inkluderer Boost i sålen, er udsolgt.

Vi ved selvfølgelig ikke, hvor mange sko, der er blevet sat til salg, i forhold til mængden af tøj (som vist kører efter pre-order-modellen), men generelt har Kanye ikke fået sine Yeezy-kollektioner ud over rampen på samme måde som skoene – og det er der flere grunde til.

En af de nye Calabasas-hoodies

I starten handlede det ganske enkelt om tilgængelighed. Der lod til at være problemer med leveringen af tøjet, som landede sent i butikkerne. I år har flere butikker (herhjemme blandt andre Støy og Storm) fået varerne, men priserne er stadig på et niveau, hvor det ikke helt henvender sig til den samme unge målgruppe, der flokkes om ethvert Yeezy Boost-drop.

Samtidig er der mere konkurrence. Med Gosha Rubchinskiy i front er mængden af nye streetwear-mærker nærmest uoverskuelig. Tillæg dertil det faktum, at Kanye ikke har formået at løfte sit mærke designmæssigt til de samme højder som for eksempel Virgil Abloh, hvis Off-White er trådt ind i high fashion-markedet, og du har et billede af et mærke, der står lidt mellem to stole.

På sneaker-fronten er Kanye derimod nærmest eneherskende konge. Pharrell og Rihanna er selvfølgelig også medafsendere på flere modeller, men de har næsten hver sit hjørne af markedet (Pharrell er lidt mere modent og tilgængeligt, mens Rihanna primært har taget på kvinderne), og Kanye har bygget sin hype op siden Nike-dagene. Han kan næsten ikke gøre noget forkert, når det gælder sneakers, hvilket Yeezy Powerphase var et godt eksempel på, for at Adidas-brandet var udskiftet med Calabasas, var nærmest den eneste ændring på den hvide sko, som blev revet væk, da den blev sluppet løs på YeezySupply.

Den nye Calabasas-kollektion virker dog som et skridt i den rigtige retning. I hvert fald er den prismæssigt mere tilgængelig end tidligere Yeezy-kollektioner. En t-shirt for 360 kroner, en hoodie for 1.400 og cap for 250 kroner. Samtidig har YeezySupply endelig åbnet op for international shipping – og endda gratis (men du skal betale told, hvis/når pakken bliver nappet).

Det skaber på flere parametre den tilgængelighed, som Yeezy-tøjet har savnet – så skal designet bare lige følge med. For den nye Calabasas-kollektion er måske en anelse for banal til for alvor at få folk til at flokkes til webshoppen. Men det er første skridt i en retning, der kan få sneaker-hypen til at smitte af på resten af Kanyes modeunivers.

Læs også: Kanye West laver Yeezy Adilette – selvfølgelig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af