Travis Scott er hiphoppens nyeste stilguru – forstå hans stil igennem fire brands

Tre mixtapes, to album og en verdensrekord i at spille sin egen sang flest gange i træk – Travis Scott er på toppen af sit game. Det gælder ikke kun musikalsk, for rapperen har slået sig fast som en af branchens stærkeste ambassadører for streetwear.
Travis Scott er hiphoppens nyeste stilguru – forstå hans stil igennem fire brands
Travis Scott i Dickies-jakke og Supreme x The North Face-bukser til Coachella i april (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Hans passion for mode er ikke nyfunden. Allerede før Travis Scott fik success med sin musik, havde rapperen nemlig modebloggen 12340art, og i 2013 – samme år som han udgav sit første mixtape, ‘Owl Pharaoh’ – samarbejdede han med Virgil Abloh, Matthew Williams og Heron Prestons daværende kreative kollektiv og brand, Been Trill.

Det var startskuddet til Scotts karriere i modebranchen, der siden er vokset i takt med hans musikalske aktie. Han har været ansigt for blandt andre Alexander Wang, Fenty by Puma og Saint Laurent, lavet samarbejder med Ksubi, Maharishi og det legendariske modehus Helmut Lang samt en merchandisekollektion i forbindelse med ‘Rodeo’-albumturneen.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af flame (@travisscott) den

Scott har en meget distinkt streetwear-stil, der harmonerer mere end almindeligt godt med hans attitude og generelle æstetiske referenceramme. Lige som med hans musik, videoer og grafik kommer inspirationen i høj grad fra sydstaternes støvede landområder, hvilket betyder jeans, skovmandsskjorter og vintage t-shirts – dog altid spicet op af hans hang til diamantbesatte smykker.

Selv om han har en tydelig hang til mange af tidens store streetwear-mærker som Gosha Rubchinskiy, Stone Island, Palace, Supreme og så videre, så virker Scotts stil autentisk, og man kan argumentere, at den udstråler mere rå rapattitude, end det er tilfældet for mange af hans modeglade kolleger. For at komme tættere på hans umiskendelige stil er her et overblik over fire af Travis ‘La Flame’ Scotts yndlingsbrands og samarbejdspartnere.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af flame (@travisscott) den

Supreme

Han er ikke helt alene om det for tiden, men et af Scotts absolutte go-to brands, er Supreme. Det gælder newyorker-brandets uundgåelige bokslogo-t-shirts, men især det hypede samarbejde med Louis Vuitton, hvilket han var en af de første til at få fingrene i, nærmest simultant med visningen af kollektionen i forbindelse med Louis Vuittons show under Paris Fashion Week i starten af året, hvor han selvfølgelig sad på første række.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

@louisvuitton my dawg prolly do it for a Louis belt.

Et opslag delt af flame (@travisscott) den


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

@anthonyvaccarello thanks bro. Slip and slide

Et opslag delt af flame (@travisscott) den

Saint Laurent

Da en substantiel del af Travis’ garderobe består af vintage, er hans specifikke stil svær at klarlægge bare i udvalget af brands. Men med Saint Laurents (Hedi Slimane-æra) americana-inspirerede kollektioner, kommer sydstats-looket for alvor til syne. Rapperen er flittig bruger af Saint Laurents ikoniske skovmandsskjorter og denimsæt og har desuden været model i en videokampagne for brandet, der, selvfølgelig, er skudt ude i en ørken.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af SAINT LAURENT (@ysl) den


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af flame (@travisscott) den

Travis Scott i Yeezy Season 1-gear sammen med 2Chainz, Big Sean og Kanye West

Yeezy

En af dem, der var med til at skubbe Scott helt ud i mainstreamen, var hans mentor Kanye West, og de to har en hel del til fælles. Ud over at være fænomenale kuratorer og kreative chefer i musikalsk forstand, så har de begge to en forkærlighed for det slidte look. Derfor er det klart, at Scott ofte spottes i Kanyes Yeezy-kreationer.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af flame (@travisscott) den

Scotts kærlighed til Kanye Wests design kom tydeligt til syne – på mindre heldig vis – da en fans forsøg på at stjæle hans Yeezy Boost 350 under en koncert på Openair Festival i Schweiz resulterede i tumult.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nike boyzzz Vapor max day pulling up on 6.1 #vapormax #kissmyairs @Nikerunning @nikesportswear

Et opslag delt af flame (@travisscott) den

Nike

På trods af mange års absolut dominans har Nike de senere år tabt lidt terræn til Adidas på sneaker-fronten – blandt andet takket være Kanye West. De kan dog glæde sig over at have en loyal fan i Travis Scott. Rapperen har ved flere tilfælde udtrykt sin taknemmelighed og inspiration fra brandet, ligesom han flittigt bruger hashtagget #NikeBoyz på sine sociale medier.

Derudover har han både stået model til Givenchys tidligere kreative chef Riccaddo Ticsis Nike-samarbejde, ligesom han fornyligt medvirkede i sportsbrandets kampagne for deres store, nye satsning Nike VaporMax.

Læs også: Travis Scott og Miguel mødes på ‘Sky Walker’ – se den geniale video med bil-tyrefægtning, teenage-gags og charmeoffensiv

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af