H&M og Zaras ni vildeste sneaker-kopier lige nu – fra Balenciaga til danske Arkk

Highstreet-kæderne lever af at kunne producere tidens tendenser med lynende hast og til billigere priser. Vi har fundet de seneste, mest åbenlyse eksempler i sneaker-sortimentet.
H&M og Zaras ni vildeste sneaker-kopier lige nu – fra Balenciaga til danske Arkk

Zaras Yeezy Wave Runner 700

Den spanske highstreet-kæde er notorisk for sine mange grænsesøgende kopier, og blandt sæsonens nye sneakers finder vi selvfølgelig flere af tidens løbesilhuetter med kraftige såler. Denne læner sig tydeligt op ad Kanye West og Adidas’ Wave Runner 700, der indtil videre kun har fået en begrænset release via YeezySupply.com. Det forhindrer dog ikke Zara i at udsende sit billige alternativ allerede. Her er det især materialemikset samt mellemsålens udskæringer og bølgen op på overdelen, der sender tankerne mod Yeezy-modellen.

499 kroner hos Zara

Originalen:


H&M’s Adidas Tubular Dawn

Klart, Tubular-serien er på mange måder Adidas’ egen kapitalisering på Yeezy-hypen, hvor især den rillede sål og Primeknit-overdelen minder om Kanyes skosucces. Men den har Adidas trods alt været med til at skabe. H&M-versionens sål er svær at tage fejl af, ligesom snøresystemet og den høje, inkorporerede pløs (selv om mange brands efterhånden laver noget lignende) minder meget om. Og så er H&M-versionen faktisk ikke overdrevet billig, men stadig næsten halvpris af ‘originalen’.

599 kroner hos H&M

Originalen:


Zaras Adidas Tubular Doom Primeknit

Spanierne har heller ikke misset Yeezy/Tubular-modellerne, og dette er et af de mere åbenlyse eksempler på ‘inspiration’. Alt fra den ankelhøje sok og snøresystem til knit-overdelen og stroppen over forfoden er som kopieret én til én.

499 kroner hos Zara

Originalen:


H&M’s Reebok InstaPump Fury Ultraknit

De fleste sneaker-brands har deres version af knit og sokkedesignet, og som du kan se, så låner denne H&M-sko også fra ovenstående Tubular Doom, ligesom den har flere ligheder med Puma Tsugi Kori. Men vi har valgt at sidestille den med Reeboks Instapump Fury i den højskaftede Ultraknit-version, fordi de deler sokkens struktur, hælenstroppen samt en mere særegen sål. Men ja, H&M’s version er måske mest af alt et sammensurium af mange lignende sneakers.

399 kroner hos H&M

Originalen:


Zaras New Balance 990

Godt nok har Zara lavet den i en knit-agtig version, men spaniernes bud på en klassisk dad-shoe, skriger stadig New Balance. For mens det er en tendens lige nu, så har New Balance altid været dedikerede til den klassiske løbesilhuet. Her er det især sålen, der minder meget om New Balances, og selv om vores fremhævede 990’er ikke har den todelte sål, som mange andre New Balance-sko dog har, så har den den farvede hælstøtte.

399 kroner hos Zara

Originalen:


Zaras Arkk Raven

Igen begår vi os i et landskab, hvor mange brands laver versioner over tema, men Zaras sneaker giver trods alt klare associationer til en af danske Arkks første modeller, Raven. Det gælder selvfølgelig især splattersålen, men også den generelle silhuet, den integrerede høje pløs, hælstroppen og snøresystemet. Men ja, næsten lidt af en cadeau til det danske brand at blive imiteret på den måde.

399 kroner hos Zara

Originalen:


Zaras Raf Simons x Adidas Ozweego 3

Vi er vist ved at få etableret, at Zara er gode til at finde inspiration hos andre. Dette er et af de nyeste eksempler, hvor kantbåndet på overdelen hurtigt sender tankerne mod Raf Simons’ Adidas-samarbejde, der netop har det som et af sine hurtigt afkodelige kendetegn. Zara-sålen er måske mere over i Yeezy Wave Runner 700-territorie, men ja, originalt er det i hvert fald ikke.

239 kroner hos Zara

Originalen:


Zaras Balenciaga Speed Trainer

To af de største sneaker-tendenser lige nu er retro løbesko med kraftige såler og sokkedesignet. Balenciaga har langt fra opfundet dem, men der hersker ingen tvivl om, at uden Demna Gvasalias hype var de aldrig krydset over til modeverdenen, som de er nu. Og Zara havde nok aldrig lavet denne (og den næste) sneaker. For her er vi nærmest ude i en én til én kopi af Speed Trainer’en. Mere er der nærmest ikke at sige.

449 kroner hos Zara

Originalen:


Zaras Balenciaga Triple S Trainer

Det er meget godt, at en del af Gvasalias succes er baseret på, at han selv låner fra populærkulturen og genopliver gamle tendenser, for på den måde kan han måske blot set dette som en cadeau. Vi er i hvert fald igen ude i et meget tydeligt eksempel på ‘inspiration’, selv om Zaras version ikke når en af årets mest hypede sneakers til sokkeholderne. Til gengæld koster den også kun cirka en tiendedel af prisen.

499 kroner hos Zara

Originalen:

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – Pharrells farveleg, techwear og Yeezy-releasedato

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af