Årets ti bedste sneaker-modeller, som du stadig kan få fingre i

Glem de mange collabs, der alligevel er udsolgt. Vi vurderer årets mest markante og stærkeste silhuetter, som stadig er til at købe.

Nike Air Zoom Spiridon

Sneaker-året har selvfølgelig været præget af løbesilhuetter med kraftige såler og 90’er-vibes (især takket være Balenciagas Triple-S (som er udsolgt overalt trods en heftig pris), så det har naturligvis også betydet et oplagt comeback til Spiridon-modellen, der samtidig har haft 20 årsjubilæum i år. Skoen har nemlig et forholdsvist enkelt look, der minder lidt om Air Max ’97 i overdelen og så den særegne bølgende sål. Denne colorway, der er lavet i samarbejde med newyorkergrafittimaleren Stash, står stærkt med sine blå nuancer.
1.250 kroner hos Wood Wood


Nike Air Max 97

Ligesom Spiridon har Air Max 97 fejret jubilæum i år, hvilket blandt andet har resulteret i en re-release af ‘Silver Bullet’-colorway’en – af flere omgange. Hvis du ikke fik fingre i den, så har året budt på mange andre stærke version. Naked har stadig denne, hvor snørebåndene flår lidt i det ellers stilrene udtryk. Og ja, der er ikke noget, der tyder på, at 90’er-æstetikken forsvinder fra modebilledet lige forløbig, så det er stadig et godt køb.
1.400 kroner hos Naked


Hi-Tec Silver Shadow

Retro sportsmærker rider videre på den bølge, som mærker som Vetements og Gosha Rubchinskiy startede sidste år. Det har flere brands – herhjemme for eksempel H2O og Hummel – nydt godt af. Engelske Hi-Tec har også gjort comeback på sneaker-fronten i år, hvor vi herhjemme især har fået den New Balance-agtige HTS Badwater-model og så denne HTS Silver Shadow, der med sin kraftige sål er ramt ned i tidens tand. Blandet med et ofte enkelt monokromt overdeldesign er modellen et stilrent bud på looket, der let kan blandes med resten af din garderobe.
1.299 kroner hos Storm


Karhu Fusion 2.0

Kald det Kanye-effekten eller Vetements fokus på far-stilen. I hvert fald fik Karhu et sjovt comeback – eller i hvert fald 15 minutters fame i år. Det galt især Karhu Fusion 2.0, som netop var den sko, som Kanye blev fanget i, og som også passer godt til New Balance/far-looket med sine jordtoner og fokus på brugbart design.
1.050 kroner hos Titolo


Adidas x Alexander Wang AW BBall Lo

Det står som et af årets bedste samarbejder, og på sneaker-delen skyldes det især en stærk legesyge og dekonstrueret tilgang til designet. Det opklippede og sammensatte er noget, der generelt har fyldt meget i modebilledet i år, og som vi senere også så hos Virgil Ablohs sneaker-samarbejde med Nike. I hænderne på Alexander Wang fik vi en række originale og semifuturistiske silhuetter som blandt andet denne BBall Lo, der formår at skubbe til grænserne og stadig ramme et imponerende stilfuldt udtryk.
1.505 kroner hos Stoy


Puma Tsugi Jun Cubism

Sokkedesigns er i den grad kommet for at blive, og i år fik vi et hav af nye modeller, da nærmest alle større sneaker-brands (og tøjmærker) lave deres eget knit-materiale og sokkesko. Samtidig stiger fokusset på teknologi og futurisk design, hvilket Puma Tsugi-serie er et glimrende eksempel på. Med denne Jun Cubism blandt brandet netop stærkt grafisk design med et udfordrende snøresystem og materialemiks. Helt sikkert en serie Puma kommer til at arbejde videre med.
1.000 kroner hos Rezet


Adidas x Pharrell Williams Tennis Hu

2017 blev året, hvor Pharrell løb med opmærksomheden hos Adidas, imens Kanye forsvandt lidt i baggrunden. Både NMD-parløbet og hans egen silhuet Tennis Hu leverede mange stærke colorways, der alle spillede ind i sokkedesignets succes. Trekantssamarbejdet med Chanel om NMD Hu står selvfølgelig som den uopnåelige milepæl, men den mere underspillede og tilgængelige Tenni Hu har gjort det godt med sit enkle design, hvor sammenspillet mellem overdelen og mellemsålen er stærkt. Her er vi ude i et spin på den første Stan Smith-hyldende colorway, hvor den grønne farve har fået et pastelknæk.
799 kroner hos Adidas


Eytys Angel

Det svenske brands Angel-model tager os tilbage til årets kraftige såler og har også lidt Balenciaga-vibes, men i en læderversion og med de kraftige trail-agtige snørebånd blander skoen det brugbare og holdbare med sit mode-statement. Samtidig er vi næsten oppe i sålhøjder, der sender tankerne mod Buffalo-skoen, som også fik et comeback i år.
2.150 kroner hos Eytys


Asics GEL-Diablo

Endnu et godt eksempel på løbesilhuettens overtag. Asics ville nemlig også lege med, og når man har arkivet i orden, så er det som sådan blot at genoplive tidligere modeller, som det netop er tilfældet med GEL-Diablo, der kom i flere nye colorways. Denne kører det helt oldschool og lader i al sin enkelhed den kraftige sål komme til sin ret.
950 kroner hos Naked


Nike SF Air Force 1 Mid

Man kunne nok altid have Air Force 1 med i en opsamling over årets bedste modeller, men i år har skoen især gjort det godt og har fejret 35 års jubilæum, hvilket ofte resulterer i et ekstra push fra Nike. Vi fik blandt andet Vlone-samarbejdet, ligesom low-versionen var en del af Off-White-samarbejdet. Vi har også været glade for sammenblandingen med militærsilhuetten Special Field, der både er kommet i mid, high og ekstra høje versioner. Selv om mid-varianten er den mest underspillede, så er de militaristiske detaljer som materialemikset, dobbelt lynlåsen på hælen, påskriften og hælstroppen med til at skabe en skarp støvle, vi ikke bliver trætte af.
1.250 kroner hos Nike

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – Rihanna, ‘Silver Bullet’ igen, igen og Converse-glimmer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af