Emilie Helmstedt vinder Magasins store modepris og 500.000 kroner

Emilie Helmstedt vinder Magasins store modepris og 500.000 kroner
Vinderen Emilie Helmstedt (Foto: Magasin du Nord Fashion Prize)

Årets vinder af den såkaldte Magasin du Nord Fashion Prize blev offentliggjort i festsalen på Charlottenborg Kunsthal i går aftes, hvor Kronprinsesse Mary overrakte æren og 500.000 kroner til Emilie Helmstedt.

»Hendes design får os til at drømme, og vi er blæst bagover af hendes historiefortælling og evne til at tænke unden for boksen«, opsummerede aftenens vært, skuespilleren Amanda Collin juryens begrundelse for valget af årets vinder, der som en del af prisen får mulighed for at skabe en event, som kunne være et show under Copenhagen Fashion Week i januar næste år.

»Helmstedt er, hvad København handler om lige nu. Hun er en stærk repræsentant for byen. Hun er København«, fortsatte Collin med at videregive juryens store ord om den unge designer, som blot har haft sit eget mærke, Helmstedt, i et par år og showdebuterede med en lille fremvisning under modeugen i august, hvor hendes farverige silkedesigns var et frisk pust.

Skuespilleren Victoria Carmen Sonne i et look fra Helmstedts SS19-modeshow (Foto: Copenhagen Fashion Week)

»Jeg kunne aldrig have drømt om at stå her. Det er det største, der nogensinde er sket for mig«, sagde en tydeligt overvældet Helmstedt i sin takketale.

»Tak Magasin du Nord for at gøre det muligt for mig at forstætte med min drøm. Jeg starter i morgen«, fortsatte hun og lød, som om hun i den grad var klar til at hoppe i arbejdstøjet med det samme. »Jeg håber at kunne vise jer, at mine drømme bliver endnu mere levende i løbet af de næste par år«.

De to andre nominerede brands i årets udgave af Magasin du Nord Fashion Prize var Hyun Mi Nielsen og Blanche.

Sidste år var det Lærke Andersen, der løb med hæderen og senere showdebuterede i forbindelse med modeugen. Før det hed prisen Dansk Design Talent – Magasin Prisen og udpegede vindere som Anne Sofie Madsen, Mark Kenly Domino Tan, Tonsure og Cecilie Bahnsen. Præmissen er dog den samme: At hædre nye designtalenter i det danske modelandskab.

Siden navneskiftet har juryen været sammensat af en blanding af danske og udenlandske designere og modeeksperter som blandt andre Cecilie Bahnsen, Gannis Nicolaj Reffstrup og den autodidakte designer Justin O’Shea.

Læs også: De tre bedste looks fra første dag til Copenhagen Fashion Week – kald det Ganni-effekten

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af