Gucci-designer undskylder blackface – forklarer den egentlige inspiration

Gucci-designer undskylder blackface – forklarer den egentlige inspiration
Guccis kreative chef Alessandro Michele (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Hvis vi et øjeblik glemmer deres problematiske blackface-design, så udviser Gucci både god stil og stort mod i deres måde at takle den efterfølgende modvind. Hvor andre brands ofte hurtigt undskylder og prøver at gemme sig, indtil stormen er blæst over (hvilket den altid gør), så lader luksusbrandet til at være klar på at tage snakken. Tidligere var det Guccis øverste chef (godt nok i et internt brev), og nu er det chefdesigneren Alessandro Michele, som undskylder.

»Jeg har brug for at skrive nogle få ord til jer (brevet er stilet til Guccis medarbejdere, red.) for at beskrive de seneste dages smerte: Min egen og de mennesker, som så et af mine kreative projekter som en uacceptabel fornærmelse«, skriver han i brevet, som Fashionista har fået fat i.

»Det er vigtigt for mig, at I ved, at trøjen faktisk havde meget specifikke referencer, som var helt anderledes, end hvad de blev fortolket som. Det var en hyldest til Leigh Bowery (en London-bosat klub-performer i 80’erne, red.), til hans camouflagekunst, til hans evne til at udfordre de småborgerlige konventioner og konformitet, til hans excentricitet som performer, til hans ekstraordinære kald til maskerade tænkt som en hymne for frihed«, skriver Michele videre.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede af den afdøde klub-performer Leigh Bowery

Men han tager fuldt ansvar for, at det endelige design kunne tolkes anderledes, og at det var derfor, Gucci hurtigt valgte at tilbagekalde varerne. Samtidig nævner han som Guccis øverste chef, Marco Bizzarri, at firmaet er gået i gang med tiltag, der vil »øge inklusionen, diversiteten, deltagelsen og den kulturelle viden på alle niveauer«.

Michele slår også fast, at han altid føler, han har kæmpet for at give folk muligheden for at være anderledes, og når man ser på hans farverige og vilde design samt model-lineuppet ved de seneste Gucci-shows, så får man lyst til at give ham ret – på overfladen i hvert fald. Men som sagen endnu engang har belyst – og som Gucci ser ud til at tage alvorligt – så handler den kulturelle forståelse og den egentlige kamp for lighed også om, hvad der foregår uden for catwalken.

Micheles undskyldning kommer en uge før, han gør klar til at vise brandets AW19-kollektion under modeugen i Milano.

Læs også: Midt i nye blackface-anklager: Er der overhovedet nogen, der bliver klogere af tidens reaktionsmønster?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af