Gucci fortsætter med nye tiltag efter blackface-sagen: »Gucci er i en position til at gøre modebranchen bedre og mere inkluderende«

Gucci fortsætter med nye tiltag efter blackface-sagen: »Gucci er i en position til at gøre modebranchen bedre og mere inkluderende«
Dapper Dan i en Gucci-reklame i 2017, der begyndte deres samarbejde (Foto: Glen Luchford/Gucci)

Man kan mene, hvad man vil om Gucci og en af modens seneste shitstorms omkring brandets blackface-lignende sweater, men i modsætning til mange andre af den slags sager, har det italienske modehus tilsyneladende taget kritikken til sig og brugt den til at skabe forandring.

Mens andre brands, der er havnet i lignende shitstorms som Prada for eksempel, hurtigt undskylder og forsøger at lægge låg på sagerne, har Gucci holdt liv i diskussionen og annonceret adskillige nye tiltag.

I går kom de seneste, da brandet annoncerede deres Changemakers Program, der igennem en fond vil støtte non-profit organisationer. Fonden råder over fem millioner dollars om året, og midlerne uddeles indtil videre i Nordamerika med fokus på afroamerikanere.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samtidig sidder Dapper Dan med i en komite sammen med blandt andre produceren Will.i.am og aktivisten Micheala Angela Davis, der skal sikre gennemsigtighed og skabe langtidsvarende forandringer i modebranchen.

»Som partner er jeg stolt over at arbejde med Gucci og andre sorte ledere og hjælpe med at guide tiltag, der vil skabe meningsfuld forandring for sorte og for mode som helhed«, siger Dapper Dan ifølge Guccis udmelding. »Det er påtvunget, at vi sidder med ved bordet for at sige, hvordan vi bør blive repræsenteret og genfortalt. Igennem vores arbejde sammen er Gucci i en position til at lede modebranchen mod at blive bedre og mere inkluderende«

Gucci laver også et scholarship-program, der støtter universitetsstuderende minoriteter, ligesom brandets ansatte får øremærket fire arbejdsdage om året til at lave frivilligt arbejde.

De nye tiltag kommer i kølvandet på, at Gucci i februar annoncerede de første tiltag efter blackface-sagen, da de planlagde ansættelsen af en ansvarlig for diversitet og inklusion samt fem minoritetsdesignere, der skal tiltræde holdet i hovedkontoret i Milano.

Læs også: Midt i nye blackface-anklager: Er der overhovedet nogen, der bliver klogere af tidens reaktionsmønster?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af