Mø kæmper for grundvandet med nyt samarbejde og merchandise-kollektion

Mø kæmper for grundvandet med nyt samarbejde og merchandise-kollektion
Mø i Postevand-t-shirt. (Foto: Fryd Frydendahl)

Du ved det godt, alle snakker om klima. Så meget at det har spredt sig til popkulturen. Leonardo DiCaprio har længe brugt sin platform til at formidle aspekter af miljøproblematikken, og i går kunne vi fortælle om, hvordan popstjerner som Billie Eilish og Astrid S tager på turné med miljøet i baglommen.

Nu melder sig også under fanerne. Hun er nemlig blevet investor i virksomheden Postevand, der sætter fokus på grundvandet og vores forbrug af vand på plastikflasker.

De kickstarter i dag samarbejdet med kampagnen ‘Nej til pesticider i grundvandet’, hvor de selvfølgelig også har lavet lidt merchandise til at få budskabet ud og indsamle penge.

»Jeg er gået ind i projektet, fordi vi skal have rent vand. Vi skal passe på os selv og på jorden, og vi skal stoppe med at tage dovne løsninger. Det er tiden nu, hvor vi bliver nødt til at tænke langsigtet og turde at investere i fremtiden, selvom det kan føles angstprovokerende i nu’et«, siger Karen Marie Ørsted, som Mø jo som bekendt hedder.

Hvis du følger med på Møs Instagram, så har du nok set hende rocke kampagne-t-shirten nogle gange. Hun havde den også på til Danish Music Awards for et par uger siden.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sammen med en langærmet version og et patch, som du selv kan sy på dit tøj, bliver kampagnens merchandise solgt, og overskuddet går til at plante træer gennem organisationen Plant et Træ. For hver solgt trøje eller patch vil der blive plantet et træ i Danmark for at beskytte områder i nærheden af følsomme grundvandsressourcer.

Kollektionen er produceret af såkaldte ‘dead stocks’, der er betegnelsen for tekstiler, som aldrig er blevet solgt eller brugt, før det blev fjernet fra salget, normalt fordi de var overproducerede eller forældede. Ifølge en pressemeddelelse vil der kun blive produceret det antal t-shirts og patches, som bliver solgt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jesper Strange Kjeldsen startede Postevand i 2014 sammen med sin makker Andreas Halsteen Lemche med missionen om at give et bedre alternativ til flaskevand. Allerhelst så han, at vi helt stoppede med at købe emballeret vand.

»Vi startede Postevand, fordi vi ønsker at bruge vores ressourcer til at lave positive forandringer i en vandindustri, der har vokset sig stor på miljøets bekostning. Vi er selvfølgelig vildt glade for, at Karen Marie Ørsted vil være med til at bruge sin kæmpe stemme til at løfte denne her vigtige dagsorden«, siger Kjeldsen.

»Hvis fremtidige generationer skal have adgang til rent vand, som vi har det, så skal vi gøre noget. Rent drikkevand er ikke en uudtømmelig ressource, og der er et akut behov for, at vi beskytter det bedre mod pesticider og sprøjtegifte – en af måderne er ved at plante træer i nærheden af følsomt grundvand«, siger han.

Køb den nye merchandise og læs mere om ‘Nej til pesticider i grundvandet’-kampagnen HER.

Læs også: Klimavenlig turné er det nye: Optjen klimapoint og vind Billie Eilish-billetter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af