The Minds of 99 bakker lydskifte op med nyt look – fokus på neon og print

The Minds of 99 bakker lydskifte op med nyt look – fokus på neon og print
The Minds of 99.

Stilguruer er måske ikke det første, du tænker på, når snakken falder på The Minds of 99. For mens bandets take på dansksproget rockmusik har propelleret dem til en størrelse, hvor de nu har annonceret en koncert i Parken næste år, som det blot andet danske band (siden 80’erne i hvert fald), så har de altid været forholdsvis underspillede i deres visuelle fremtoning.

Klart, som frontmand har Niels Brandt forsøgt sig med noget Oasis-agtigt, engelsk pub-preppyness blandet med nogle mere sporty elementer, men hans Mark Zuckerberg’ske korte pandehår er nok stadig det, der har vakt mest opmærksomhed.

Måske er det også derfor, at bandet pludselig har fremstået anderledes stylede, siden annonceringen af den nye single ‘1, 2, 3, 4’. For ligesom dens mere elektroniske lyd og engelsksprogede tekst har udstukket en ny retning for bandet, så har de fremstået mere visuelt gennemtænkt.

Væk er carcoats og ternede skjorter, og i stedet har de seneste års modebølge af streetwear også skyllet ind over bandet. Fra singlens video og dens neonbadede sci-fi-æstetik til især Niels Brandts langærmede t-shirts med alienprint og neongrøn er der et nyt fokus.

På det første pressebillede i forbindelse med singleannonceringen var Brandt netop hoppet i en trøje med alienprint. Den stammer fra mærket Succ International, som er en slags merchandise for alien-memet gone alien-influencer Lil Mayo. Det er altså ‘ham’, som er er på t-shirtens billede. Om Brandt spiller på humordelen af brandet, eller om det blot er sci-fi-referencen, der er blevet grebet, er uvist.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ?LIL MAYO? (@lilmayo) den

I musikvideoen er den langærmede t-shirt fra det relativt ubeskrevede streetwear-mærke Vitriol, og mens den sikkert primært er valgt på grund af den grønne neonfarve, så inkluderer den også flere referencer til atomkrig, ligesom brandet normalt har en ret apokalyptisk stil.

Og hvis vi ikke havde fanget den nye stil, så slog Niels Brandt den fast ved Danish Music Awards, hvor han var iklædt endnu en grøn langærmet t-shirt med neongrønt print. Her var det det noget mere velkendte, japanske mærke Undercover, som stod bag trøjen med på skriften ‘My Mind Is Gone’. Printforkærligheden fortsatte på bukserne, der stammer fra et andet streetwear-mærke, italienske United Standard.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af The Minds Of 99 (@themindsof99) den

Samtidig understregede de fire andre bandmedlemmer, at æstetikken denne gang virker lidt mere uniform, da de også mødte op i primært mørke outfits, hvor diverse prints skabte lidt ungdommeligt spræl i looket. Off-White, Henrik Vibskov og Hummel var nogle af de brands, som resten af bandet havde plukket fra.

Endelig understregede The Minds of 99 deres gennemtænkte æstetik, da de indtog scenen ved Danish Music Awards og spillede ‘1, 2, 3, 4’ badet i neongrønt, røg og symboler, der virkede som taget direkte fra hans Vitriol-trøje.

Det er fedt at se, at bandet har taget æstetikken et hak op nu, hvor de altså også går klar til at tage karrieren til næste niveau med næste års Parken-koncert.

Læs også: Årtiets vigtigste danske rockband: I de rundtossede 10’ere har The Minds of 99 både rusket og samlet os

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af