Sparkling

Sparkling er navnet på den københavnske elektropop-duo bestående af Carsten Bentzens vokal og Jens Christian Madsens elektroniske baggrundsstemninger. Sparkling har selv skrevet og produceret ‘Waiting For an Accident’, men får herudover musikalsk støtte af blandt andet jazz/cross-over-sangerinden Susi Hyldgaard og Bjørn Fjæstad fra Baal.

‘Waiting For an Accident’ er ikke nogen sommerlet ting, men er gennemsyret af en tung mørk stemning, som trods den gryende sommer udenfor bringer lytteren i en stemning af efterårets melankoli og regnfulde storbynætter. Når den monotone elektroniske baggrund og den meget dystre vokal fungerer bedst, skabes et mørkt univers, der som en god gyser virker lige så gruopvækkende som dragende.

Desværre formår Sparkling kun på relativt få af sine numre at skabe den lethed, som er nødvendig for at adskille de enkelte numre på et album med en så blytung stemning.

Ikke mindst på grund af Carsten Bentzens alvorstunge og temmelig ensformige vokal er større musikalsk variation ønskelig. Numre som ‘Reject’ og ‘Stay For a While’ står ellers som lysende eksempler på, at Sparkling evner at skabe denne lethed. Ikke mindst Susi Hyldgaards vokal på sidstnævnte nummer giver lidt luft under vingerne.

‘Waiting For an Accident’ er et album, hvor kunstnerne vil rigtig meget og hvor kun noget af det lykkes. Det, som ikke lykkes, kan formentlig rettes op med en udefrakommende producer, som kan tilføre den fornødne variation.

Sparkling. 'Waiting For an Accident'. Album. Glorious.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af