Daft Punk ‘Tron: Legacy’

Daft Punk ‘Tron: Legacy’
Daft Punk.

Da folkene bag filmen ‘Tron: Legacy’ skulle finde de rette hænder at lægge soundtracket i, måtte pilen naturligvis pege på Daft Punk. Både til koncerter og i interviews har den franske duo konsekvent optrådt som robotter i en slags grænsefelt mellem menneske og maskine. Og hvad kunne passe bedre til den længe ventede toer i historien om hackeren, der havner inden i et computerspil?

Opgaven må også have været velkommen for Daft Punk, der revolutionerede house-musikken med 1997-debuten ‘Homework’ men i de senere år er faret en smule vild i forceret robotrock. Og ‘Tron: Legacy’ er vitterlig et ægte soundtrack. De to parisere har forladt natklubben og er i stedet gået i studiet med et 100 mand stort orkester.

Den indledende ‘Overture’ slår en dramatisk tone an med majestætiske strygere og smældende bækkener. Og herfra fortsætter albummet med mørke, snigende klangbilleder, der strækker sig fra den smukke, celloklædte ‘Adagio For Tron’ til den bombastiske og nærmest Wagnerske buldren på ‘The Game Has Changed’.

Futuristiske, forvredne synthesizere blander sig undervejs med de klassiske instrumenteringer, og når duoen midtvejs lader deres karakteristiske tunge beats bryde igennem på ‘End of Line’ og “Derezzed’, glider det naturligt ind i forløbet. I det hele taget er det imponerende, hvor sømløst Daft Punk får deres egen signaturlyd vævet ind i de orkestrale arrangementer.

Som altid med soundtracks er det spørgsmålet, om albummet vil stå stærkere i selskab med filmen. De fleste af numrene er vignetter, der blot varer omkring to minutter, om end nogle af dem formentlig vil finde vej til klubberne i remixform. Men kryber man ind i musikken med et par gode hovedtelefoner om ørerne, er det en ganske stemningsmættet lytteoplevelse. Om ikke andet får man i hvert fald lyst til at se filmen.

Daft Punk ‘Tron: Legacy’. 'Tron: Legacy'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af