Hymns from Nineveh – ambitiøs fredagsandagt

Med sit imponerende personlige debutalbum vandt Hymns from Nineveh tidligere i år stor lytteropmærksomhed. Den har bandet tilsyneladende beholdt. Ikke alene var Koncerthusets Studie 2 proppet. Publikum havde også opmærksomheden rettet mod scenen i en grad, man sjældent ser fredag aften.

Jonas Haahr Petersen, der står bag Hymnes from Nineveh, skriver da også både opmærksomhedskrævende og ambitiøs musik, så det var kun passende. Således bød koncerten på masser af smukke og interessante øjeblikke. Det otte mand høje band spillede upåklageligt sammen, og Petersens komplekse og på én gang storladne og skrøbelige kompostioner kom for alvor til sin ret med den flotte lyd i Studie 2, hvor det ovenikøbet lykkedes bandet at tilføre det i forvejen komplekse lydbillede et hav af ekstra klangfarver.

Læs også: Hymns from Ninevehs yndlingsplader

Petersens udgangspunkt er neofolk og spirituelle hymner, der for alvor afspejler projektets forankring i kristendommen. De fleste sange har dog en fin melodisk lethed, og mange slår nu og da helt over i rendyrket pop. De opfindesomme stil- og genrespring, kendetegnede allerede debutalbummet, men de var endnu mere udtalte live. Det var modigt, men det virkede.

Til gengæld kunne man godt have ønsket sig bare en anelse vildskab eller mørke. Det altid skønhedssøgende lydbillede virkede i sin fuldstændige mangel på kontraster lidt ensrettet. Det ændrer dog ikke på det grundlæggende indtryk. Det vi så, var et afsindigt dygtigt band og en talentfuld og ekstremt ambitiøs sangsskriver.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af