Darkside

Det unge amerikanske house-håb Nicolas Jaar har slået sig sammen med guitaristen Dave Harrington, og sammen er de blevet Darkside. Nu er duoens første ep en realitet, og desværre er musikken ligeså uopfindsom som bandnavnet.

En hurtig Discogs-søgning afslører, at Jaar og Harringtons duo deler navn med 22 andre, og en hurtig gennemgang af de sidste par års bedst sælgende house-udgivelser vil afsløre stakkevis af plader, som vil være afsindigt vanskelige at skelne fra den nyeste i rækken; Darksides slæbende og organiske hybrider af pop, soul og house.

De tre numre på ep’en strækker sig over 15 minutter og 38 sekunder, men der er ingen overraskelser, ingen nyheder og i det hele taget ikke noget særligt markant. Det er dovne house-beats, steril funkguitar, insisterede basfigurer og anonyme electro-poppede soulvokaler. Hele vejen.

Det er mere design end kunst, og som design er det såmænd fint. Hvis man hører til dem, der, som havde de talt om et uldtæppe, stempler deres yndlingsplader som ‘lækre’, kan man sagtens blive glad for ep’en. Men spændende er den altså ikke.

Som sådan kunne man selvfølgelig have overhørt den. Men når man kender Jaars åbenlyse talenter, ikke mindst fra hans dj-sets, kan man ikke undgå at blive lidt skuffet over en så uambitiøs udgivelse.

Darkside. 'Darkside EP'. Ep. Clown & Sunset.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af