Metz – energisk punk og triumferende trommer

Mandag aften på lille Ideal Bar havde været et utroligt behageligt bekendtskab den første time, hvor de søde og lidt nørdede Michigan-drenge fra Frontier Ruckus varmede vores sjæl op med lækker bluegrass-lyd af banjo og sav. Lyset var dæmpet til perfekt dunkel. Lyskæden over baren var glædesstrålende. Sentimentalister ville have kaldt det ’totalt hyggern’.

Så kom Metz, og åd prompte al lys, lyd og hygge i lokalet, imens skingre forstærkere og tørre trommer henholdsvis smækkede os flade og nikkede os skaller. Smak! Wush! Den første blev afløst af den næste i et rendyrket punkrock-inferno den halve time koncerten varede.

På scenen foran os var tre canadiske gutter: Forsanger Alex Edkins med de lidt kluntede briller og sin guitar, Chris Slorach med punk-pagehår og bas, og bagerst Hayden Menzies, pakket ind i tatoveringer og en blå reklame-t-shirt for Seagram’s Coolers – et af 80’ernes største og mest kitschede sprutmærker – hvorpå der stod ’This is Where the Fun Start’.

Læs anmeldelse: Metz ‘Metz’

Indeed! De bidske lussinger var bestemt sjove. Især den tuschede Menzies synes at være begunstiget med lidt større punk-halo end sine venner. Bevares, Edkins spyttede, spruttede og svedte som en stiv og opstemt James Price i et tyrkisk bad, men det var trommerne som tryllebandt, på noget nær samme måde som kun en talentfuld lead guitarist kan. Menzies spillede hurtigt, tæt og fandenivoldsk hele den halve time vi blev revet rundt, som eksempel på åbnerduoen ’Knife in the Water’ og ’Negative Space’, hvor man lige blev nødt til at synke et par gange for at få luft igen.

Når de tre var bedst, som på begge de fortrinlige numre ’Headache’ og ’Wet Blanket’, kunne man nyde at drømme sig væk til noget der mindede om Japandroids i deres ’unge’ dage, eller til anden smadder hvor forsangeren – med fare for at være en kælling – turde veksle sin råben og hvæsen med et par strofer sang. Når de var ubedst nøjedes man bare med at drømme sig væk. Men props skal de have for at spille alvorligt gang i 90 store drenge og ti piger i hyggehulen Ideal Bar på en mandag aften, og dét efter 20 minutter med nedkølende opvarmning.

Koncert. Ideal Bar.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af