Håkan Hellström – pole-dancing uden pæl

Håkan Hellström – pole-dancing uden pæl
Foto: Janus Engel Rasmussen

Foran et bagtæppe med et urbant nattelandskab kom den 39-årige knægt, Håkan, valsende ind i et outfit, der lignede noget, han havde stjålet fra Slash’ skab. På tanktoppen stod der ’Christiania 1971’, og hatten var skorstensfejer-indie og med fjer. Ligesom sit outfit var sangeren fra start overordentligt kæk og kælen.

Heldigvis er Hellström en af dem, som er kæk på en likeable måde. Også i dag hvor han dansede, sang, blinkede, vinkede og konstant forsøgte at gejle os helt derop op på sit eget niveau.

En kælen mundharmonika åbnede ballet smagfuldt med ’Jag Har Varit I Alla Städer’. En perfekt start med tropiske conga-trommer, og momentum slap aldrig derfra. Det gik fra hit til hit over 13 år og syv plader, og det var bestemt godt. Specielt slutspurten, hvor ‘Kom Igen Lena!’ og ‘Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg’ gav nogle af os svedeture i solen, var dejlig.

Læs anmeldelse: Håkan Hellström ‘Det kommer aldrig va över för mig’

Modsat Hellström og hans imponerende syv mand store band – der diskede op med stribevise af lækkerier, blandt andet trompet, saxofon, tværfløjte og guitarsoloer og sørgede for, at det aldrig blev kedeligt – var der ikke meget københavner-kådhed over publikum. De var nærmere ramt af sommer-stener-stemning, og Hellströms rå flirten rungede derfor mest hos forreste række af fans og kunne ellers, i forhold til resten af publikum, godt ligne en akavet form for pole-dancing, hvor danseren manglede sin pæl at gnubbe sig op af.

Læs anmeldelse: Vanguard: Rodriguez virkede gammel eller syg

Man kan kun forestille sig, hvor meget det kunne have eksploderet på toppen af Valby Bakke, havde der været flere svenskere eller flere inspirerede københavnere til stede. De eneste, man ikke kunne klandre for, at flirten endte på third base, var i hvert fald Håkan og band.

Haakan-Hellstrom-001

Haakan-Hellstrom-003

Koncert. Vanguard Music Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af