Hymns from Nineveh

Da Jonas Petersen debuterede i 2011, var der tale om en ung reflekterende mand, som formåede at sætte ord og klange på både religiøsitet, tro og eksistentielle betragtninger. De inderlige og sakrale hymner har denne gang fået mere pondus, hvilket klæder sangskrivningen og trækker indtrykket op.

At vokalen stadig er en mærkbar force fremgår krystalklart i det eminent veltunede åbningsnummer ‘I Saw These Things Happening’, og Petersens stemme folder sig fornemt ud i forskellige nuancer gennem albummets 13 skæringer.

Albummet er produceret af Aske Bode og co-produceret af Fridolin Nordsøe, og fornemmelsen for sangenes gennemslagskraft sender ‘Everything We See Will Turn To Dust’, ‘A Kid on the Beach’ og ‘A Hazy Vision’ af sted på prægtige vinger mod de højere luftlag. Ligesom skurrende guitarer, manipulerede effekter og vakse strygerarrangementer holder opmærksomheden fanget i de rungende lydkulisser.

Læs også: Top Track: Hymns from Nineveh ‘A Hazy Vision’

Petersens fine melodimateriale indmejsler sig i både hjerte og hjerne på de afdæmpede ‘Far Away From Eden’, ‘The Colors of the Sea’ og ‘I See Things Happening’. At han i tilgift er en begavet lyriker gør blot nydelsen større, og på de symbolladede og religiøst tonede ‘Sapphire Skies, Rivers of Rubies’ og ‘A Brief Glimpse of Smoke’ er Petersen nærmest på niveau med en ung Leonard Cohen.

Albummet lukker med den smukke ‘Epilogue: What Does It Mean’, hvor alle sangtitler gennemløbes, og man får en klar fornemmelse af en samlet tematik. Med sikker hånd og overblik har Hymns from Nineveh begået en ambitiøs og flot udgivelse.

Hymns from Nineveh. 'Visions'. Album. Parlophone.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af