Matthew E. White – snakkesalig soulmand

4 6
Matthew E. White – snakkesalig soulmand
Foto: Nicklas Rosén

Hverdagskoncerter kan ofte være en sløv omgang, og mandage rangerer i den forbindelse ikke højt på listen hos denne signatur. Enten er du ikke helt kommet dig over weekendens strabadser, eller også er det udsigten til den ventende arbejdsuge, som tøjler energiniveauet. Matthew E. White sørgede for en både blid opvågnen og et behageligt frirum på denne første ugedag i et utroligt varmt og velbesøgt Store Vega.

At amerikaneren er populær på disse breddegrader vidnede en af mandens talrige snakkepauser om. White takkede for danskernes støtte, der tilsyneladende havde givet hans debutalbum ‘Big Inner’ en hitlisteplacering, kun overgået af Justin Bieber. Det var i hvert fald et Instagram-foto værdigt for manden fra Virginia, hvilket naturligvis vakte stor jubel hos publikum.

Matthew E. White var i det hele taget et rasende sympatisk bekendtskab, der både sludrede om danskernes hang til øl (og opfordrede os til at skåle og danse med bandet), og da en baby græd fra publikumsmængden måtte aftenenes artist da lige spørge til barnets navn.

Læs også: Matthew E. White anbefaler musik, film, bøger og tv-serier

Samme smittende overskud prægede koncerten, hvor bandet viste sig som yderst kompetente spillemænd, der gav Whites sammenkog af solskinspop, inderlig soul og country-tendenser saft og kraft. Pinson Chanselles trommer blev assisteret af percussionisten Scott Clark, hvis congas og tamburin gik krystalklart igennem et velafbalanceret lydbillede. Bassisten Cameron Ralston viste ligeledes god form med opfindsomme figurer, og på flere numre blev White og co. assisteret af en dansk blæsertrio.

At Whites solomateriale stadig begrænser sig til et par håndfulde numre kompenserede bandet for med et par veloplagte covernumre. De lagde ud med Neil Youngs ‘Are You Ready For the Country’, hvor Trey Pollard flåede energisk og effektfuldt i pedalsteel-guitaren. Der blev også plads til en noget søvndyssende version af Randy Newmans ‘Sail Away’, hvor den gode White nærmest forsvandt ind i sit eget univers. Publikums fokus blev sat på prøve, ikke mindst fordi nummeret  blev præsenteret med en alenlang anekdote om engang White fandt frem til filmkomponistens palæ i L.A.

Læs anmeldelse: Matthew E. White ‘Big Inner’

Selv om de mange snakkepauser understregede Whites venlige væsen, tog de momentum ud af koncerten og gav indtrykket af en uformel og tilbagelænet day at the office for musikerne. Den afslappede attitude kom særligt til udtryk hos Trey Pollard, idet han optrådte i bare tæer og lige følte et behov for at tjekke sin iPhone mellem to numre! En ny sang betitlet ‘Human Style’ påstod White sågar, at bandet havde lært backstage om eftermiddagen.

Mod slutningen af koncerten vågnede White og bandet dog op til dåd og satte fut i samspillet og publikum med forrygende versioner af ‘Brazos’ og ‘Will You Love Me?’ Så var der energi til den kommende uge.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af