Unknown Mortal Orchestra

4 6

2013 har været et travlt år for Portland-trioen – oven på udgivelsen af den fremragende langspiller ‘II’ har de turneret mere eller mindre non-stop. 136 koncerter, heraf to i henholdsvis Vega og på Roskilde Festival, bliver det til, inden kalenderen vendes.

De mange stunder på landevejen har dog ikke udmattet gruppens mastermind, eksil-newzealænderen Ruban Nielson, mere end at han har bikset en fem numre lang ep sammen.

Den åbner med ‘Swim & Sleep (Like a Shark)’, et af højdepunkterne på ‘II’. Nummeret føjer i denne nedbarberede akustiske form ikke nye elementer til den bandorkestrerede version, omend korharmonierne her yder den iørefaldende sang charmerende retfærdighed.

Læs anmeldelse: Unknown Mortal Orchestra ‘II’

Ud over ovennævnte er ‘Faded in the Morning’ og ‘So Good at Being In Trouble’ hentet fra det seneste album og trimmet til unplugged-formatet, hvilket atter understreger, hvor begavet en guitarist Nielson er.

De to sidste numre er begge covernumre. ‘Swing Lo Magellan’, originalt signeret af Dirty Projectors, fortsætter i det akustiske hjørne. Det kunne dog have været interessant at høre sangen i en elektrisk udgave, besmykket med de psykedeliske ædelsten, Nielson så gavmildt pryder sine album med. På ‘Puttin’ It Down’ synger han med dybere fraseringer end sit vanlige lyse toneleje, hvilket klæder versionen, som dog ikke adskiller sig synderligt fra Becks oprindelige udgave.

‘Blue Record’ er, sine fine stunder til trods, blot et appendiks til Unknown Mortal Orchestras album, hvilke der herfra skal lyde en anbefaling om at gå på opdagelse i.

Unknown Mortal Orchestra. 'Blue Record'. Album. Jagjaguwar/Cosmos.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af