Karl William

Hukaos-rapperen er konstant i sine flygtige tanker og følelsers vold på ep nummer to.
Karl William
Foto: Benjamin Lund Nielsen

Hårdt sat op virker det til, at Danmarks pop- og r’n’b-fikserede musikungdom er delt op i to fraktioner. Den ene står på dansegulvet og sprøjter champagne ud over det hele, mens den anden sidder i hjørnet af festen og funderer over, hvad den der snak ude på terrassen med hende pigen rent faktisk betød.

Karl William fra Aarhus’ Hukaos-kollektiv hører utvivlsomt til den sidste, og på ep nummer to kommer man endnu mere under huden på nattepoeten, der evigt er i sine tanker og flygtige følelsers vold.

»Så lad mig spille som jeg er / alt andet vil være besvær for mig«, synger William på ‘Rammer perfekt’, hvilket meget vel kunne være hans mantra. Den ungdommelige, personlige udbasunering føles ægte, selv om kærlighedens tåger er mere abstrakte end hos ligesindede Ukendt Kunstner.

Underlaget er stadig røgtung midnats-r’n’b, men udtrykket er alligevel blevet mere renskuret pop. Hvilket også høres i Williams stemme, der har tabt sin nasale klang, men fundet sig selv i en mere klar og blød vokal, som virker mindre unik, men også mindre forceret.

Læs også: Top Track: Karl William ‘Foruden at forgude’

På produktionssiden henrykker Eloq med sart trompetbrug på ’Rammer perfekt’ og wonky, blåøjet dagen-derpå-stemning på ’3 døgn’, mens Hukaos-makkeren Tais viser sig som en mester i brusende synth på ’Foruden at forgude’ og sart sætter tåreperserstemning til den vokalfordrejede næstekærligheds-outro ’Udtro’.

Trommerne kører konstant som en pendant til Williams hjerteslag, og mens festen uden tvivl har sine højdepunkter, er eftertænksomheden nu at foretrække resten af ugens dage. Og der er Karl William din mand.

Kom meget tættere på Karl William i det nye Soundvenue, hvor du kan læse, hvad der skete, da vi fulgte sangeren og hans Hukaos-crew en nat i Aarhus. Magasinet er på gaden i dag.

Karl William. 'Døende'. Ep. ArtPeople.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af