Lower

Københavnerkvartettens debutalbum holder et intimiderende højt niveau på linje med våbenbrødrene i Iceages mesterlige ’You’re Nothing’.
Lower

Hør albummet HER.

Lowers debutalbum er en regulær fuldtræffer, men det er vel egentlig ikke så overraskende? Københavnerkvartetten har nemlig tidligere imponeret groft med et par yderst sprængfarlige ep’er og intense live-optrædener.

Udspillet holder hele vejen igennem et intimiderende højt niveau på linje med våbenbrødrene i Iceages mesterlige ’You’re Nothing’ fra i fjor, så man efter endt lytning ikke et sekund er i tvivl om, at det er Mayhem-miljøet, som dikterer den danske postpunkscene.

Lowers numre er knap så hektiske og umiddelbart skurrende som ovennævnte åndsfællers, men kvartetten arbejder mere åbenlyst med dynamikken mellem iturevne, paranoia-klaustrofobiske energiudladninger og mere sårbare og tilbageholdende passager. Det illustreres fornemt i samspillet mellem mere slingrende knaldperler som ’Another Life’ og ’Bastard Tactics’, der med deres ’don’t fuck with me’-attitude spiller mere åbenlyst med støjmusklerne, og den syv minutter lange ’Expanding Horizons (Dar es Salaam)’, hvis ulmende uro bevæger sig adstadigt mod enden med en tiltagende disharmoni, som meget kløgtigt aldrig kulminerer i et voldsomt klimaks, men i stedet forbliver uforløst. Samtidig besidder ’Unkempt and Uncaring’ og ’Soft Option’ en solid melodifornemmelse, som beviser, at kvartetten rækker ud over punkens stramme genrebegrænsninger.

Læs også: Kom til bandmøde med Lower i musikvideoen til ‘Soft Option’

Sanger Adrian Toubro veksler autoritært mellem aggression og inderlighed, mens rytmegruppen med bassist Kristian Emdal og trommeslager Anton Rothstein leverer en potent stramhed, der kan rive bygninger ned.

’Seek Warmer Climes’ er en debut af de sjældne, som udfordrer ved hver eneste gennemlytning. Et konfronterende og uforsonligt brøl fra undergrunden, der ikke bør være til at overhøre.

Læs anmeldelse: Lower på Spot Festival

Lower. 'Seek Warmer Climes'. Album. Matador/Escho.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af