Wild Beasts – et disciplineret band

Wild Beasts – et disciplineret band
Foto: Philip Bo

Wild Beasts har i albumregi tilegnet sig en nærmest metronomisk præcision i deres let r’n’b-influerede synthpop, hvor de mere indierockede elementer er blevet nedtonet. Det kunne man nu ikke just fornemme på den begavede kvartets koncertåbning, hvor trommerne lå som et hurtigt arbejdende piskeris øverst i lydbilledet, og hvor keyboards og synths var forladt til fordel for to gange guitar og bas.

I det hele taget spillede bandet overraskende mange ældre sange, hvorimod den kritikerroste 2014-udgivelse ’Present Tense’ blev ladt en smule i stikken. Det var dog forfriskende at høre numre som ’Hooting & Howling’ og en nærmest fyraftenskåd ’All the King’s Men’ fra 2009s ’Two Dancers’, der afsluttede settet.

Det vokale samspil mellem forsangerne Hayden Thorpe og Tom Fleming var skarpt koncerten igennem, og selv om den i stigende grad blev synth- og beat-domineret, bidrog guitarist Ben Little med nogle meget fine indslag, ikke mindst på en prikkende veloplagt ’Bed of Nails’ (fra 2011s ’Smother’).

Det var dog ikke alt, der sad lige i skabet, fx var førstesinglen fra ’Present Tense, ’Wanderlust’ så demonstrativt beat-tung, at de finere nuancer forduftede. Til gengæld fik vi fine versioner af de poppede ’A Simple Beautiful Truth’ og ’Sweet Spot’.

Det havde måske været passende, hvis de nye sange havde udgjort koncertens anker, men selv om det var ikke tilfældet, drev koncerten sikkert i havn. Wild Beasts er om noget et disciplineret band.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af