Parkay Quarts

Nyt navn eller ej, Parquet Courts/Parkay Quarts har fundet tilbage til melodierne.
Parkay Quarts

Man kan ikke skyde Parquet Courts i skoene, at de ligger på den lade side. I juni smed de albummet ‘Sunbathing Animal’ på gaden og allerede nu er Brooklyn-kvartetten klar med en ny langspiller – deres tredje på to år.

På trods af en modificeret stavning af bandnavnet er lyden uændret: Skramlende lo-fi-rock uden for mange svinkeærinder. Titelnummeret deler fællestræk med forgængerens ditto, hvor Andrew Savage rabler en frenetisk stream-of-consciousness tekst af sig. Dog er indeværende nummer ikke så primalt som ‘Sunbathing Animal’, men excellerer med et breakdown-stykke ikke ulig tidlig Velvet Underground.

Der er rettet op på den mangel på melodier, som ‘Sunbathing Animal’ led under. Den catchy ‘Pretty Machines’ har reminiscenser af Lou Reed, hvilket blot understreger kompositionens kvaliteter, og i ‘Psycho Structures’ går gruppen overraskende på dronet krautrock-togt. Ligeledes viser den eftertænksomme ‘Uncast Shadow of a Southern Myth’, hvad bandet formår med enkle elementer tilsat en tekst omgærdet af westernromantik: »I stood there beside my companion / scratching a rumour he had heard / ‘do you have a gun?’ / ‘what?’, he said, ‘yeah, you mean this one?’ / straight down the barrel was his word«.

Generelt efterlader albummet indtrykket af et band, som får det optimale ud af deres få virkemidler og i denne ombæring har givet alsidigheden i sangskrivningen en tiltrængt overhaling. Variation i bandnavn eller ej, Parkay Quarts er tilbage på sporet og er fortsat leveringsdygtige i charmerende, uslebne lo-fi-ædelsten, som stråler i deres uperfekte skønhed.

Læs anmeldelse: Parquet Courts ‘Sunbathing Animal’

Parkay Quarts. 'Content Nausea'. Album. What's Your Rapture?.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af