Koncertaktuelle Jessie Ware elsker København: »Jeg ville ønske, jeg kunne tage på Noma«

jessieware-717x375


Jessie Ware er aktuel
med sit andet album, ’Tough Love’, og den tilhørende turné bringer hende onsdag forbi Store Vega. Til forskel fra debuten ’Devotion’ omfavner den nye plade en mere radiovenlig poplyd, så vi spurgte den britiske sangerinde om motivationen bag, samt hvad man kan forvente af koncerten.

Hvad inspirerede dig til ’Tough Love’?
»Selvsikkerhed er den gennemgående inspiration på pladen, og jeg så derfor også til artister, der repræsenterer den følelse i deres musik og måden de arbejder på. Jeg lyttede for eksempel meget til Prince, men jeg blev også inspireret af Kate Bush i forhold til at udvide min vokals register«.

Hvad med britiske artister? Storbritannien har jo en stolt tradition for sofistikeret og intelligent popmusik.
»Sade er stadig en stor inspiration for mig, som hun også var til den første plade, men jeg ville ikke turde at arbejde sammen med hende af ren ærefrygt. Jeg lytter også meget til det skotske 80’er-band, The Blue Nile. Jeg har faktisk skrevet nogle sange med deres forsanger, Paul Buchanan, men de er endnu ikke blevet indspillet«.

Er der nogle samtidige artister, der inspirerer dig særligt?
»Jeg er meget inspireret af Frank Ocean, men også af Björks seneste comeback. Hun bliver bare ved med at levere musik af høj artistisk kvalitet«.

Har dine inspirationskilder ændret sig fra din forrige plade ’Devotion’?
»Nej, de er mere eller mindre de samme. Forskellen består mere i, at jeg har arbejdet sammen med andre og flere producere på den nye plade«.

Apropos producere – du har arbejdet med en del forskellige af slagsen, men der er ikke mange gæstende artister på dine plader. Er det vigtigt for dig selv at stå i spidsen for det musikalske udtryk?
»Ja, helt bestemt. Det er mit navn, der står på coveret. Jeg ved hvilket udtryk, jeg går efter, og det er jeg blevet endnu mere bevidst om på den nye plade. Ikke at jeg ikke vidste det på den første, men hele denne her bevidstgørelsesproces har repræsenteret en positiv udvikling for mig«.

Betyder det også, at du selv har valgt hvilke producere, du ville samarbejde med på ’Tough Love’?
»Jeg ville gerne arbejde med de samme mennesker som på den første plade, fordi jeg synes at vi lavede et godt produkt, og så fik jeg oveni muligheden for at arbejde med større navne som Ed Sheeran, Miguel og lignende«.

Hvordan har folk taget imod det?
»Jeg har været meget overvældet af hvordan pressen og publikum har taget imod ’Tough Love’. Jeg kan fornemme, at det appellerer til flere forskellige mennesker. Tidligere var det meget kærestepar eller vennegrupper, der kom til mine koncerter, men nu er det et bredere publikum«.

Hvad kan man forvente af koncerten i København?
»Det er stadig meget mig, der ’bare’ synger sangene, men jeg har ikke min MPC med på tour denne her gang. Til gengæld har jeg en ekstra keyboardspiller med, og så har vi selv lys med til forskel fra tidligere. Der vil helt klart være flest sange fra ’Tough Love’, men jeg prøver også at bibringe noget af følelsen fra ’Devotion’«.

Hvad synes du om København?
»Jeg elsker København, men jeg har aldrig tid nok til at opleve byen ordentligt. Jeg var der for nylig for et lave et remix med Tokimonsta til Red Bull Music Academy, og fik her tid til at gå på nogle af sidegaderne til Strøget, hvor der var masser af fede tøjbutikker og god kaffe, ikke mindst! Jeg fandt en café, hvor jeg sagtens kunne have drukket kaffe i timevis! Jeg ville ønske, jeg kunne tage på Noma i næste uge, men tiden tillader det nok ikke«.

Jessie Ware spiller i Store Vega den 4. februar. Der er stadig billetter.

Læs også: 20 koncerter du skal opleve i februar

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af