Supertrioen AV AV AV skaber mesterlige electro-hymner

Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad excellerer i nogle af de mest effektive beat-drops, der er hørt i dansk klubmusik længe.
Supertrioen AV AV AV skaber mesterlige electro-hymner

Siden Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad i løbet af 2014 begyndte at smide numre på gaden som AV AV AV, har det været tydeligt, at der har foregået et eller andet magisk på den sommerhustur, hvorunder musikken eftersigende blev undfanget.

På singlerne ‘All Good’ og ‘Baileys’ har de tre producere skabt deres egen form for melodisk og knap så hårdtpumpede electro, der ruller tungt og excellerer i nogle af de mest effektive beat-drops, der er hørt i dansk klubmusik længe.

Selv om lyden er lettere tilbagelænet og relativt højtravende med gode portioner synthmelodier, der konstant bygger op og lægger lag på lag til lydbilledet, så er AV AV AV stadig et klubprojekt, og det sætter debut-ep’en, der fortsætter de fremragende takter fra singleforløberne, en fed vibrerende streg under.

Åbneren ‘Leia’s Theme’ er måske lidt længe om at komme i gang. Der bliver brugt lige lovlig lang tid på at introducere det fine klokkespil, strygerne og de opklippede vokalsamples, men når først bassen sætter ind, beatet dropper, og nummeret udvikler sig fra electro til full on house, kan man altså ikke have meget andet end næsegrus beundring tilovers for resultatet.

Der er noget nærmest hymnisk over flere af numrene, som kommer tydeligst til udtryk på lukkeren ‘Manhunt Space’, hvor et vokalsample, til forskel fra på de andre tracks, får lov at komme relativt umanipuleret til sin ret. Genialiteten ved nummeret er dog den søgende og brummende bas, de melankolske klangflader og det synkoperede electrobeat, som nok kun tyske Moderat vil kunne gøre meget bedre.

Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad har skabt et projekt, der på smukkeste vis er blevet til mere end summen af de tre, og de kommer uden tvivl til at gå fra triumf til triumf, når de hen over sommeren besøger landets festivaler. Forhåbentlig får de inspiration til endnu et par produktive sommerhusture, for min største kritik af ep’en er sådan set, at den ikke er et album.


Kort sagt:
Med fem numre, der bedst kan beskrives som moderne electro-hymner, får AV AV AV cementeret en stil, der har fokus på kolossalt effektive beat-kulminationer, men også mesterligt melodiske og tungt rullende grooves.

Læs også: Eloq fra AV AV AV: »Det er fedt at kunne blande vores universer«

AV AV AV. 'They Live'. Ep. Space Weather Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af