Top Tracks: Her er ugens fem bedste nye sange

Vi har gransket internettet og kåret de bedste tracks fra den forgangne uge.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Alessia Cara ‘Outlaws’

Vi forelskede os for alvor i Alessia Cara efter hendes dybt charmerende tv-debut hos Jimmy Fallon, og i går udgav det 18-årige soultalent så sin debut-ep ‘Four Pink Walls’, der peger frem mod et debutalbum senere i år. Ep’en udgøres af singlen ‘Here’ og fire friske numre, hvor den Mark Ronson/Bruno Mars-klingende (uh-uh-huh!) ‘Outlaws’ umiddelbart er den bedste i bunken – en poppet og pianodreven sag, hvor Cara naivt opfordrer sin udkårne til at løbe væk som lovløse, Bonnie & Clyde-style.


Protomartyr
Protomartyr. Foto: Zak Bratto.

2. Protomartyr ‘Dope Cloud’

Detroit-kvartetten toner på andensinglen ’Dope Cloud’ ned for støjen i forhold til den (ellers lovende) ’Why Does It Shake?’ ’Dope Cloud’ er skarpt skåret og mere fokuseret på at holde groovet kørende og har et fast holdepunkt i den tilbagevendende linje »that’s not gonna save you, man«, der ligesom resten af teksten leveres tilbagelænet, lettere ugideligt og ganske cool. Det lover godt for det tredje album, ’The Agent Intellect’, der udkommer 9. oktober og forhåbentlig indfrier det potentiale, bandet bærer rundt på.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chinah
Chinah. Foto: Ursula Hessner Marcussen.

3. Chinah ‘We Go Back’

Årets Spot Festival i maj fremviste fornemt den danske r’n’b-talentmasse – blandt andet trioen Chinah, som på det givne tidspunkt ikke havde udgivet et eneste nummer. Det er de dog kommet efter nu, først med debutsinglen ‘Away From Me’ og nu ‘We Go Back’, hvis hovedattraktioner må være den plukkede guitarmelodi og Fine Glindvads klassisk skolede vokal. En fem numre lang ep skulle komme senere i år.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MosesSumney

 

4. Moses Sumney ‘Pleas’

Med blot en ep i baghånden og en singleudgivelse på vej er L.A.-sangskriveren ved at kravle op fra undergrunden. Han har turneret med Sufjan Stevens og har Solange som overbevist fan, så grundstenen er i hvert fald lagt. ’Pleas’ er B-siden til ’Seeds’-singlen, og den viderefører det minimalistiske setup bestående af Sumneys guitar og vokal, men bygger også ovenpå med intensiverende multitracket vokal og noget, der lyder hen ad et orgel. Det er low-key og kan minde om Nick Drake, men Sumneys vokalkapacitet er bredere og større.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Julia Holter ‘Sea Calls Me Home’

Andensinglen fra Julia Holters kommende album, ’Have You In My Wilderness’, fortsætter i samme åre som ’Feel You’, men mere opstemt. Flotte og luftige vokalharmonier står i kontrast til de skarpe lilletrommeslag, og lige som en fløjtemelodi assisteret af kontrabas og cembalo luller en hen kommer overraskelsesmomentet i form af en saxofon, der træder ud af det blå og spilles op mod sig selv i en dobbelt-tracket solo. Det er en popsymfoni lige så klarsynet som den luciditet, Holter nævner i omkvædet.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste i Spotify HER.

Læs også: Hør sidste uges Top Tracks – med Deafheaven og Deerhunter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af