‘What a Time to Be Alive’: Drake og Futures fælles-mixtape er et slags anti-’Watch the Throne’

Vores helte er blevet til skurke! Sådan kan det i hvert fald føles, når man lytter til Drake og Future i 2015. Rapperne, der for få år siden var hiphoppens to største popstjerner, er blevet til skyggeversioner af sig selv. Futures ’Dirty Sprite 2’ fra tidligere i år var et bittert, fremmedgjort narkorap-mesterværk, mens Drakes storsælgende ’If You’re Reading This It’s Too Late’ var et iskoldt album fra hiphoppens ensomme trone. Nu finder de to rapperes udvikling en kulmination på deres fælles mixtape, ’What a Time to Be Alive’.

Future befinder sig stadig i en glædesløs narkorus på en stripklub, der aldrig lukker, og Drake rapper stadig som en paranoid hersker, der ser fjender alle vegne. »I got so many bad bitches that I barely wanna / I’m barely paying attention, baby, I need substance«, snaldrer Future på ’Diamonds Dancing’ – »man, fuck ’em all! We want it all!«, lyder det fra Drake på ’Big Rings’ med den tordnende stemmeføring, han foretrækker for tiden.

Lydbilledet skifter tilsvarende mellem hostesafts-gennemsyrede stripklubsange som ’Scholarships’ og ’Plastic Bag’ til aggressive trap-tordenvejr som ’Big Rings’ og ’Jumpman’. Undtagelsen er albummets bedste track ’Diamonds Dancing’: Et episk nummer, der både indeholder Future-falset a la ’Honest’ og en Drake-monolog, der lyder som noget rapperen kunne finde på at mumle for sig selv efter ekskæresten fra ’Marvin’s Room’ har lagt røret på.

På det track opstår der noget virkelig nyt og strålende, men oftest er mixtapet solidt uden for alvor at forføre – præcis som man kunne vente sig af en samling sange, der er indspillet på seks dage. Det hjælper til gengæld, at alt er sublimt produceret af Futures hof-producer Metro Boomin’, manden hvis nuancerede, dvælende produktioner definerer tonen af Atlanta-rap for tiden – og ’What a Time to Be Alive’ er frem for alt en Atlanta-plade.

For mixtapet lyder virkelig som Drake på besøg hos Future i en uge: Man kan nærmest fornemme de to pendle mellem den berømte Atlanta-stripklub Magic City (der også namedroppes) og studiet. Det gør mixtapet til en slags anti-’Watch the Throne’: Jay Z og Kanye fejrede deres kongestatus med champagne i Paris – Future og Drake tilbragte en tilrøget uge på Atlantas stripklubber. Resultatet er en udgivelse, der ikke hører til blandt deres bedste, men som fungerer som et fascinerende øjebliksbillede af de to rapperes forvandling.


Kort sagt:
Future og Drake har tilbragt en uge i Atlanta og skabt et slags anti-’Watch the Throne’: Et album, der kroner rapstjernernes succes ved at le hånligt af alle andre. Mixtapet er hverken blandt Drake eller Futures bedste udgivelser, men et fascinerende indblik i deres nyfundne, dystre lyd.

Læs også: Drake og 14 andre navne, Roskilde Festival skal booke til Orange Scene

Drake & Future. 'What a Time to Be Alive'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af