Premiere: Hør danske Gents’ debut-ep – og læs interview med den 80’er-fascinerede duo

På fredag udgiver Gents debut-ep'en 'Embrace the Future' – hør den før tid forneden og læs interview om det at tage 80'erne seriøst.
Premiere: Hør danske Gents’ debut-ep – og læs interview med den 80’er-fascinerede duo
Foto: Dennis Morton

Dåbsattesten siger 1992 for Niels Fejrskov Juhl og Theis Vesterløkke. Men når de går sammen som duoen Gents, er de øjeblikkeligt hensat til en gennemført 80’er-fantasiverden, hvor vintage-keyboards, croonende mandevokaler og et gennemført look a la Rick Astley med rullekraver, vandkæmmet hår og et røgsløret filter hersker.

De er dog på ingen måde ment som en parodi. Årtiet er bare naturligt indgroet i Gents’ dna. Siden en Berlin-tur for et par år siden har de to kammerater nørdet 80’er-æstetik og leget sig frem til det, der i dag er blevet til en debut-ep brygget på en fælles forkærlighed for bands som Tears For Fears og Wham!, støvede trommemaskiner og »Elvis-fraseringer og keyboard-riffs, der er lige på grænsen til at være super cheesy«, som Juhl siger.

»Det er lidt komisk, at vi er blevet kategoriseret som et ‘rullekraveband’. Det lugter af, at vi ikke tager musikken alvorligt. Men vi er virkelig ambitiøse omkring det her. Der er jo kæmpe forskel på, om man har et glimt i øjet, eller om man ser det hele som én stor, fed joke. Vi har også noget på hjerte og vil gerne skrive sange, der rammer nogle større følelser«, fortæller forsangeren.

Ligesom debutsinglen ‘Young Again’, der kredser om tabt kærlighed og ungdomslivet over et nyromantisk keyboardtema, viser de fire nye numre på debut-ep’en både afdæmpede og dansevenlige sider af duoen. Juhl og Vesterløkke fandt gennem deres utallige jamsessions ud af, at de sværgede til de samme underspillede synthpopmelodier og indfølte barytonvokaler, som ikke behøver at kamme over i skinger parodi. Det udviklede sig til lidt af et dogme for dem, da de tog i sommerhus for at indspille ep’en over en masse flasker vin.

»Essensen af Gents er gentlemanship. Det er nærmest blevet et dogme for os, at vi dyrker det underspillede og bare prikker til noget mere højtravende. Inden for det dogme kan man så udforske, hvor bredt rammerne rækker. Giver det mening at smide en vild guitarsolo eller den der cheesy frasering ind i lydbilledet?«, spørger Vesterløkke retorisk, før Juhl supplerer: »Det er nemlig spændende at vise nogle flere facetter af det her univers, så man ikke bare bliver kategoriseret som en 80’er-kliché. Folk kan jo godt fornemme, hvis man er oprigtig og har noget på hjerte i sin musik… og ellers er det bare take it or leave it«.

Gents holder release-fest den 11. december på Harvey og spiller dagen efter på Radar sammen med Liss og Hôn.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af