Hymns From Ninevehs søndagsalbum bobler af længsel og optimisme

Hymns From Ninevehs søndagsalbum bobler af længsel og optimisme
Foto: David Milo Davidsen

Når Jonas Petersen kalder sit album for ’Sunday Music’ ligger der naturligvis en sjov dualitet i ordvalget. For søndagsmusik kan være et behageligt, men ufarligt lydtapet, hvis primære opgave er at sætte scenen for sprøde croissanter og kaffe og agere blid modgift til lørdagens konsekvenser. Men for Hymns From Nineveh er søndagsmusik også en helt anden spirituel størrelse, da kristendommen og den danske salmetradition altid har fyldt meget i Petersens musikalske univers. Fra de første dragende strygere på åbningsnummeret ’Eurasia’ er der da også en andægtig stemning.

I ’Hærværk’ skrev Tom Kristensen om at have angst på størrelse med Asien, men her topper Jonas Petersen den med at synge om et afsavn på størrelse med Eurasia, som jo er Europa og Asien tilsammen. En romantisk eller religiøs længsel? Måske en udefinerbar blanding.

Titelnummeret beskriver fint søndagen som en helende mulighed for at starte på ny i en boblende optimistisk popsang med delikat instrumentering og højt til loftet. Følelsen af optimisme understreges musikalsk særligt af de dynamiske trommerytmer, der diskret, men markant buldrer løs på en måde, som vi ikke rigtigt har oplevet før på Hymns From Ninevehs mere introverte udgivelser. »Grateful for every snowflake that falls on your head«, lyder det på ’Wonderful Winter Morning’ med en begejstring over tilværelsens små og store vidundere, som giver stof til eftertanke.

Albummet er præget af en enormt vellydende musikalitet med sindrige, orkestrale arrangementer, der lyder af store 70’-er budgetter. En naturlig udvikling fra debutens mere introverte folk – som inspirationskilden Sufjan Stevens også gennemgik – og som allerede startede på ’Visions’ i 2013. Måske savner man den helt uafrystelige sang, der for alvor kunne have sendt helheden mod skyerne, men ’Sunday Music’ er et smukt og velskrevet album, der understreger Jonas Petersens talent og lægger nye alen til.


Kort sagt:
Det bobler af længsel og optimisme – både tematisk og musikalsk – på Hymns of Ninevehs mest ekstroverte album til dato. Måske savner man den helt uafrystelige sang, der for alvor kunne have sendt albummet mod skyerne, men ‘Sunday Music’ er et smukt og velskrevet album, der understreger Jonas Petersens talent og lægger nye alen til.

Hymns From Nineveh. 'Sunday Music'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af