Roskilde-planen: Her er de største overraskelser og overlap

Roskilde-planen: Her er de største overraskelser og overlap
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Det er altid nervepirrende at studere Roskilde Festivals spilleplan for første gang: Spiller ens yndlingsbands oveni hinanden? Hvem har fået Orange? Kan jeg nå det hele?

Årets Roskilde-spilleplan med tider og scener på samtlige 183 kunstnere er netop blevet afsløret, og her er vores bud på planens største overraskelser og overlap – samt nogle løsningsforslag til de værste sammenfald (hint: det er faktisk ikke så slemt i år).

Overraskelser

1. Wiz Khalifa på Arena
Det er ikke mange hiphop-navne, der kan samle masserne foran Orange Scene, men i år var Wiz Khalifa tæt på det bedste bud – han spiller dog ikke på festivalens største scene. Der er stadig Macklemore (og nu House of Pain) på Orange, men det virkede som skrevet i sten, at Wiz skulle på Orange – specielt taget i betragtning af, at han spillede Arena i 2012.

2. Hiphop-programmet fredag er (næsten) perfekt
Sivas, Skepta, Stormzy, Young Thug, Future og Anderson .Paak – fredagen byder på en overflod af festivalens bedste hiphop-navne, men udover et clash mellem .Paak og Sivas tidligt på dagen er det rent faktisk muligt for rapfans at opleve alle navnene. Man skal godt nok løbe lidt fra Stormzy til Future, men det går nok.

3. Scarlett Pleasure på Orange
Lige til at få kaffen galt i halsen af. Er det danske popband virkelig klar til Orange?

4. M83 får Orange
Anthony Gonzalez’ storladne popprojekt mangler godt nok ikke point i pompøsitet, men det er nu alligevel en overraskelse at se dem på festivalens største scene – specielt som lukker fredag nat.

5. Tame Impala spiller Arena
Et af festivalens største rocknavne, der tilmed står helt i toppen af plakaten, spiller ikke Orange Scene. Måske Roskilde ikke mener, at Kevin Parker og co. er helt store nok?

6. PJ Harvey på Arena
Sidste gang årets hovednavn var forbi Roskilde var det også under den tårnende teltdug på Arena, og vi er flere der jubler over den (semi-forventede) beslutning om at lade hende gentage successen. Harvey spiller endda kl. 20.00, og derfor er der tale om noget nær de perfekte omstændigheder for legendens tilbagekomst på årets festival.

7. James Blake har skudt papegøjen
Hverken publikum eller Blake selv var helt tilfredse, da briten med den sarte electro-soul i 2013 spillede en varm eftermiddag på Orange. Vores bønner er dog blevet hørt, og Blake spiller i år kl. 02.00 fredag på Arena – ideelle omstændigheder.

8. New Order spiller på Arena
De legendariske briter er endnu et hovednavn, som ikke spiller på Orange Scene. Måske frontmand Bernard Sumner blev forelsket i Arena, da han spillede der i 2010 med sideprojektet Bad Lieutenant? Vi klager dog ikke, det burde blive en intens fest under dugen lørdag.

SamyKhabthani10

 

Overlap

TORSDAG

PJ Harvey, Arena kl 20.30 / Blood Orange, Avalon kl. 21.00
Vi foreslår: PJ Harveys koncert er et must-see, men med lidt flittige skridt burde man kunne nå at danse en halv time til Blood Oranges funky popkoncert på Avalon.

Destroyer, Avalon kl. 17.00 / Grimes, Arena kl. 18.00  / Courtney Barnett, Avalon kl. 19.00  / Floating Points, Apollo 19.00
Vi foreslår: Løb som vinden! Med en god form og vilje kan man nok godt nå det hele (men så er der altså heller ingen ekstranumre). Barnetts slackerrock vs. Floating Points’ jazzede elektronik er dog et spørgsmål om smag, så det burde være et let valg for de fleste.

FREDAG

Anderson .Paak, Apollo kl. 14.00 / Sivas, Arena kl. 14.00 / Whitney, Pavilion 14.15
Vi foreslår: Det er en mildt frustrerende situation, og her er man nok nødt til at spørge sig selv: Tordnende hiphop-fest med Sivas eller tilbagelænet soulrap med Anderson .Paak? Det er et spørgsmål om temperament, men på den anden side er det i fremtiden en del lettere at fange Sivas live end .Paak. Var festen hård ved hovedet natten før, kan man også sige fuck it all og nappe behagelige folktoner med Whitney på Pavilion i stedet.

Future, Arena kl. 21.00 / Neil Young, Orange kl. 21.00
Vi foreslår: At indfinde dig i ro mag foran Futures første koncert i Danmark nogensinde. Neil Young spillede en maratonkoncert på Orange i 2008, hvor visse numre nåede op på 23 minutter (!), og derfor kan man uden problemer være med under hele Atlanta-rapperens koncert og stadig nå forbi Orange til halvdelen af rocklegenden.

M83, Orange kl. 01.30 / James Blake, Arena kl. 02.00 v/ Skepta, Apollo 02.30
Vi forslår: Enten at fange en halv time af hver koncert, og passende slutte af med Skeptas grime-fest, eller simpelthen vælge: Komme helt op foran til James Blake hypnotiserende natteseancé på Arena eller lægge ud med M83’s episke rumrejse på Orange og så ellers nå det meste af grime-kongens set med masser af ‘Konnichiwa’-numre på Apollo.

LØRDAG

New Order, Arena kl. 21.00 / Mø, Orange kl. 22.00
Vi foreslår: Med udødelige hits som ‘Blue Monday’ og ‘True Faith’ samt et fint comeback-album fra sidste år bør enhver opleve Bernard Sumner og co. på Arena. Nup derfor de første tre kvarter med 80’er-legenderne på Arena, og så kan du jo så overveje, om du vil fortsætte festen lidt endnu eller fange hele Møs Orange folkefest (som du nok skal nå at se en hel del af lige meget hvad).

Læs også: Q&A med Roskilde Festivals programchef om det fulde program: »Mø er klar til at indtage Orange som hovednavn«

Læs også: Kommentar: Roskilde har det bedste hiphop-program i mands minde – på trods af to stinkere i toppen

Læs også: Stripklub-kongen: Syv grunde til, at Future er Roskildes vigtigste hiphop-booking

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af