Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Chloe x Halle ‘Drop’

Har du hørt om Parkwood Entertainment? Vi giver et hint – firmaet har netop lanceret tøjmærket Ivy Park. Du har gættet rigtigt – Beyoncé er CEO for selskabet, der for nylig fået den purunge Youtube-sensationen Chloe X Halle i stald.

Den moody førstesingle ‘Drop’ stråler i søsterduoens r’n’b-lækre vokaler, og man fornemmer tydeligt, at der er nusset om detaljerne på den luksuriøse produktion, der næsten dufter lidt af et fortabt western-soundtrack.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Katrine Stochholm ‘Fugle krybdyr rovdyr padder’

Vi har før anbefalet den tidligere Under Byen-sangskriver Katrine Stockholm, og efter at have lyttet til hendes seneste singleudspil, tør vi fortsat godt håbe på noget stort fra danskerens første album i eget navn. Nummeret er nemlig – som navnet antyder – en utæmmelig zoologisk have af boblende samples og punkterende percussion, hvor Stochholms messende vokal næsten bringer associationer til Karin Dreijer i The Knife-dagene.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Blondage ‘Dive’

Rangleklods har skiftet ham og slap i denne uge singlen ‘Dive’ under det nye alias Blondage. Navnet er dog ikke det eneste nye hos den danske duo, der har indtaget en mere direkte poppet og mindre tung position, selv om de elektroniske rejehop stadig åbenbarer sig efter hvert lyt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Aksglæde ‘Fantomfølelser’

Med ‘Lille Taarbæktøs’ har danske Aksglæde nydt godt af en del radiospilletid på P6 Beat. Den 15. april lander gruppens debut-ep under eget navn, og ‘Fantomfølelser’ er første smagprøve herfra. Den længselsfulde rockballade er båret af florlette synths, der kondenserer over tålmodigt funklende guitarpluk, alt imens de hektiske trommetakter danser med de dansksprogede teksters bid af ungdommelige smerte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Kaytranada feat. Anderson .Paak ‘Glowed Up’

Som du måske har opdaget, har den gode Anderson .Paak efterhånden fået en del opmærksomhed fra vores side. Men det er givetvis også svært at komme udenom den arbejdsomme sanger og rapper, når han hver uge spæner fra studie til studie og deltager i den ene suveræne produktion efter den anden.

I denne uge er Kaytranadas nye single ‘Glowed Up’ blevet velsignet af .Paaks croonende soulstemme, der pisker tempoet med glødende rim på en bund af dybt skæve synths og mildest talt mellow beats, inden en groovy bas overtager ca. halvvejs inde i nummeret, som stammer fra Kaytranadas kommende debutalbum ‘99.9%’ (ude 6. maj).


PjHarvey

 

6. PJ Harvey ‘The Orange Monkey’

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, hvilket naturligvis også betyder Roskilde Festival, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi allerede glæder os utrolig meget til PJ Harveys koncert på Orange, der lover nyt materiale fra det hendes første album i fem år, ‘The Hope Six Demolition Project’ (15. april).

Indtil nu har singlerne været et spor af godbidder, og på den nyeste af slagsen, ‘The Orange Monkey’, er der skruet ned for den krigeriske march, hvor Polly Jeans beretninger flyder på et kor af mandestemmer, mens dirrende trommetakter udgør en sort sø med ildevarslende hemmeligheder druknet dybt nedenunder.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. D.R.A.M. feat. Lil Yachty ‘Broccoli’

D.R.A.M. landede på vores liste over lovende udenlandske navne i 2016, og man kan vist roligt sige, at ‘Broccoli’ fortsætter samme høje humør, som tidligere har sikret den uforudsigelige Virginia-rapper en del omtale – blandt andet med ‘Cha-Cha’.

Atlanta-kollegaen Lil Yachty supplerer med oplagt gæsterap på det nye track, der runger gumpetungt over de lalleglade computerspils-synth, mens D.R.A.M.s skævvredet kaster om sig med rim og sang.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Flume ‘Wall Fuck’

Det nye nummer fra den australske bas-auteur Flume kan kort beskrives som en elektronisk knytnæve lige i dit fjæs. ‘Wall Fuck’ lever op til sit modbydelige navn, hvor et ustoppeligt vokalsample snyder med melankolske toner, inden tæppet trækkes væk med kæberaslende vibrationer, der uden tvivl kunne sætte gang i selv det mest tømmermænds-ramte festivalrave.

Selv om ‘Wall Fuck’ ikke kan betragtes som en egentligt single, vil den stadig være at finde på det nye album ‘Skin’, der også har fået releasedato den 27. maj – lige i tide til Flumes koncert på NorthSide.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af