Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Gaika ‘Security’-mixtape

Da Gaika sidste år udgav sin stærke debut, ‘Machine’, kom det med på vores top 10 over de bedste mixtapes i 2015. Han væltede i sidste måned by:Larm med sit maskinelle udtryk, og i denne uge landede en spritny samling sange via Soundcloud på mixtapet ‘Security’. Stilen er fortsat dyster som bare fanden, hvor ildevarslende beats piskes frem af rapperens kvikke flow over døsige elektroniske effekter. Der er simpelthen ikke andet at gøre end at lytte til ‘Security’ fra ende til anden.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Central ‘Plan for the Future’

Det aarhusianske pladeselskab Brystet har allerede en bred vifte af artister i stalden, hvor vi b.la. har anbefalet at holde øje med purunge Modest, der også opererer under det nyopstartede label. Central er dog en i en helt anden boldgade end den Communions-klingende kvintet. ’Plan For The Future’ er en pulserende omgang elektronisk leg, hvor bagmand Natal Zaks anvender blide synths og en samplet mumlen til at skabe en solslikket vibe. Et dobbeltudspil er desuden på vej med Zaks’ andet projekt Palta, der lander 9. maj.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. DJ Shadow ‘Nobody Speak’ feat. Run The Jewels

Vi missede den i sidste uge, men når ingen ringere end DJ Shadow udgiver ny single med Run The Jewels, medfølger visse privilegier. ‘Nobody Speak’ er taget fra Shadows kommende første udspil i fem år, og Shadow er i absolut topform sammen med Killer Mike og EL-P. Den pralende single udbasuneres gennem det slibrige beat, en triumferende hornsektion og rundtossede synth-lyde, mens New Yorker-duoens sædvanligt overlegene rim-håndværk løfter hele den vægtige produktion.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Daniel Wilson ‘Wedding Daze’

Om det er den gospel-storladne flødevokal eller den velsmagende produktion – ‘Wedding Daze’ kunne nemt afskrives som en radiovenlig popsang. Dog kravler Daniel Wilson straks under huden på dig med sin drilske nye single, der både har elektronisk messin’ round og overraskende øjeblikke i massevis. Den 24-årige sangskriver fra Michigan har begået en medrivende omgang popsoul, som forhåbentlig vil holde det høje niveau på debut-ep’en ‘Sinner Of The Week’, der lander senere på året.

Hør flere Top Tracks på næste side.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Robin Pecknold ‘Swimming’

Det er længe siden, vi har hørt noget til Fleet Foxes. Josh Tillman hitter solo som Father John Misty, og nu er turen kommet til Seattle-ensemblets forsanger, Robin Pecknold. Der er dog langt fra Mistys lunefulde fortællinger på Pecknolds ‘Swimming’, der er én stor muddermasse af druknede guitarmelodier. Pecknold har også tidligere demonstreret sit karakteristiske folk-hjerte live som support for Joanna Newsom, og derfor kan solodebuten næsten kun blive interessant – et sted mellem skøn folk og ‘Swimming’s psykedeliske natur.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Minor Victories ‘Scattered Ashes’

Der er dømt britisk weltschmerz på Minor Victories‘ nyeste single, ‘Scattered Ashes’. Supergruppen tæller medlemmer fra Slowdive, Mogwai, Editors samt Hand Held Cine Club, og skulle det ikke få dit melankolske rockhjerte til at banke hurtigere, har den nye single endda også James Graham fra Twilight Sad med som legekammarat. En særdeles tung bas og stadion-trommer lægger en mættet bund under den svævende mand/kvindevokal. Forestil dig Arcade Fire i heavy metal-land – så er du ikke galt på den.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Ider ‘Sorry’

Den engelske duo Ider har på ‘Sorry’ begået en mindre genistreg i krydsfeltet mellem r’n’b og folk, der skal behandles med den største omhu. Det skrøbelige track rejser sig nemlig som en velsmagende souffé, hvor hver eneste stikkende taktslag truer med at prikke hul på den luftige melankoli. Megan Markwick og Lily Somerville messer tårevædet i munden på hinanden, inden de nærmest morpher sammen i det hjerteknuste og undskyldende hook, der går lige i hjertet på selv de allermest hårdhudede typer.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Flume ‘Say It’ feat. Tove Lo

Northside-aktuelle Flume har scoret et utal af anbefalinger fra vores side, og det skyldes i høj grad den perlerække af singler, der er gået forud for australierens kommende album, ‘Skin’ (27. maj). Den sørgmodige ‘Say It’ har den svenske Tove Lo med på vokal, hvis ømme melodier smører sig i kontrasten med de slæbende beats. Flume har endda løftet sløret for gæstelisten fra det kommende album, der blandt andet får fornemt besøg af Beck, Raekwon, Vince Staples, Little Dragon og AlunaGeorge.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af