De fire bedste ting vi så på Trailerpark fredag

Vores højdepunkter på andendagen af Trailerparks allersidste udgave.
De fire bedste ting vi så på Trailerpark fredag
Liss-frontmand Søren Holm. (Foto: Alexander Hjort Jespersen)

1. Liss

Liss er på kort tid blevet et af den slags bands, der bare er gode live hver gang. Man behøver slet ikke være bekymret for, om det funky sammenspil sidder i skabet, eller om Søren Holms særegne vokal slår knuder på sig selv på den helt rigtige måde.

Fredag lukkede Liss Trailerparks hovedscene, og der var omtrent ligeså pakket som til Phlake – hvilket ikke siger så lidt. Ligesom på Roskilde fik vi både ‘gamle klassikere’, nyere numre fra ’First’-ep’en samt en lille håndfuld helt friske tracks, der virker lovende i lidt blandet karat. Mest markant var det, at bassist Villads Tyrrestrup i den grad fik ekstra råderum – der blev slappet til den helt store guldmedalje, og måske Liss med vilje skruede lidt op for festen, når nu koncertstart hed 00.45? Det virkede sådan.

dagny_rasmuskongsgaard_29-7-16-4
Dagny. Foto: Rasmus Kongsgaard.

2. Dagny

For en kunstner med over 20 millioner afspilninger på Spotify måtte det føles en anelse uvant og angstprovokerende at se, hvor få mennesker der i minutterne inden Dagnys koncert var dukket op ved Royal Stage. Men den blonde nordmand tog heldigvis den indledende danske skepsis som en udfordring og gav en glimrende showcase, der understregede, hvorfor mange af hendes landsmænd spår hende en international karriere.

Nærmest atypisk for 2016 bestod det velspillende band udover Dagny selv af en trommeslager, bassist og en guitarist – ikke nogen synths eller MacBooks i syne – men den melodiøse powerpop fremstod bestemt ikke bagudskuende af den grund. Hvis man bliver blød i knæene over Veronica Maggios melankolske dansegulvs-betragtninger, så skylder man sig selv at give den 25-årige Dagny en chance – og det var der heldigvis også en del af Trailerparks gæster, der gjorde, så normanden til sidst fik skabt den fest, som den uimodståelige knaldperle af et sommerhit ’Backbeat’ fortjente.

Music-SectionBoyz-HelenaLundquist-29-07-2016-6
Section Boys. Foto: Helena Lundquist.

3. Section Boyz

Section Boyz var ikke din almindelige Trailerpark-booking. Et britisk grime-crew med Sydlondon-attitude, der meget sigende spillede mellem to gange dansk fløde – Phlake og Liss – på Trailerparks største Royal-scene.

Men det er fedt med nogle ridser i lakken, og selv om det ikke var en lige køn koncertoplevelse hele vejen igennem (der er, hvad der sker, når en håndfuld rappere rapper i munden på hinanden), så bragte Section Boyz en energi til Trailerpark, som meget få af de andre acts på plakaten kan komme i nærheden af.

Sykur_ZaraWali 2
Sykur. Foto: Zara Wali.

4. Sykur

Det er nærmest umuligt at overvære en koncert med islandske Sykur uden at trække på smilebåndet. Der er simpelthen noget befriende fjollet over deres dansable electro med masser af utjekkede rapstykker, høj energi og rave-fornemmelser.

Forsanger Agnes Björt Andradóttir var over det hele på scenen og virkede nærmest, som om hun godt kunne have brugt nogle flere kvadratmeter til for alvor at udfolde sin Peaches-agtige koncertkarakter. Der var smæk på både fest, budskaber og glimt i øjet, da hun fyrede sin intense islandske rap om ligestilling af – i sandhed ikke noget vi ser særlig ofte på de danske festivalscener.

Alene deres forfriskende afslappethed var nok til at gøre koncerten til en sjov oplevelse på en festival, hvor der nogle gange har været       lidt for mange kunstnere, der tog sig selv mere alvorligt end de intime rammer kunne bære. Men også musikalsk var virkningen af Sykurs elektroniske curveballs interessant – overalt var der glade ansigter med glowsticks og spande med sprut, der skræmmende hurtigt fik ben at gå på.

Læs også: Trailerpark: Tre højdepunkter fra festivalens første dag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af