Hold øje med CRX: The Strokes-guitarist Nick Valensis catchy rock’n’roll-projekt

Gruppens kommende debutalbum er produceret af Josh Homme, men indtil videre er vi stærkt underholdt af singlen 'Ways to Fake It'.
Hold øje med CRX: The Strokes-guitarist Nick Valensis catchy rock’n’roll-projekt

Nick Valensi? Burde han ikke holde styr på den seksstrengede i The Strokes?

Jo, den har han skam stadig styr på. Men ligesom resten af Strokes-gutterne er Valensi nu også begyndt at få lidt mere musikalsk action på sidelinjen, og dét under man ham gerne. Der er nemlig mere end blot solid guitarsnilde i Valensi, og det er han blevet klar til at vise til resten af verden med gruppen CRX, der endelig er begyndt at røre på sig. Her har han indgået en stærk alliance med Ralph Alexander fra The Dose, Richie Follin fra Guards, Darian Zahedi og Jon Safley fra The Reflections. Sidst – men langt fra mindst – har Valensi fået Josh Homme fra blandt andet Queens of the Stone Age og Eagles of Death Metal til at producere gruppens debutalbum, så der skulle være god grund til at have høje forventninger.

Nu namedropper du jo bare…

Til gengæld er det ganske drop-værdige navne, må du indrømme. Desuden er første single fra projektet landet, og den er adskillige aflytninger værd. Den går under titlen ‘Ways to Fake It’ og er et fornemt eksempel på de skills, Valensi i snart to årtier har rystet af sig hos Strokes, der stadig er somewhat going strong

Det dobbelte guitararrangement, hvor lead guitaren kaster legesyge, catchy figurer af sig, mens rytmeguitaren holder liv i den skurrende rock’n’roll-muld, er som taget ud af en skarp 00’er-Strokes-klassiker. Desuden har Valensi en særdeles behagelig røst, der ganske tydeligt har gået i inspirationsskole hos Julian Casablancas – og dét er bestemt ikke en dårlig ting.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Så det er med andre ord bare gammelt The Strokes på nye flasker?

Første skud er ganske rigtigt af den Strokes-klingende skuffe. Men en af de primære årsager til, at Valensi har taget sig lidt alenetid, er efter eget udsagn også, at han har masser af heavy på hjerte, som ikke umiddelbart passer ind i det Stroke’ske lydbillede. Med CRX kan vi ifølge Valensi forvente både hårdhed og hitpotentiale – blandt heavynumrene er der nemlig også masser af powerpop og rock’n’roll, som ‘Ways to Fake it’ er et udmærket eksempel på en blanding af. Netop derfor kan samarbejdet med Josh Homme, der har begået sig i mindst lige så forskellige genreuniverser, være særdeles frugtbart, idet Homme har sans for både rock- såvel som popproduktionerne – senest hørbart på Iggy Pops ‘Post Pop Depression’.

Damn, det lyder faktisk spændende. Hvornår får vi mere?

Meget spændende! Heldigvis skal vi ikke vente så frygteligt meget længere. Gruppens debutalbum lander nemlig den 28. oktober og får titlen ‘New Skin’. Indtil da må du give ‘Ways to Fake It’ et værdigt genlyt – og så kan vi jo satse på, der kommer flere smagsprøver, inden efteråret rigtigt sætter ind.

Læs også: Hold øje med Diana Gordon: Rocket r’n’b-diva og hjernen bag ‘Becky with the good hair’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af