Hold øje med Jorja Smith: Indsigtsfuld soul-storyteller og Amy Winehouse-klingende crooner

Hun har ikke udgivet meget, men den unge r'n'b-sangerinde viser masser af potentiale.
Hold øje med Jorja Smith: Indsigtsfuld soul-storyteller og Amy Winehouse-klingende crooner

Jorja Smith… Har jeg ikke hørt om hende før?

Det har du da! Du læser nemlig din Top Tracks-lektie flittigt hver uge, og her har vi fremhævet hende ad to omgange – samt ikke mindst på vores top 25 over halvårets bedste sange. Men den unge Jorja Smith skal ikke snydes for at spille hovedrollen i sin egen artikel – der er nemlig masser af gode grunde til at holde øje med hende. Især hvis man er til r’n’b med Lauryn Hill’sk indlevelse eller intens soul med et ungt Amy Winehouse-klingende croon.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Oh no, you didn’t… Lauryn? Amy? Blasfemi!

Rolig nu, referencerne er skam vel undt. Jorja Smith er nemlig ikke bare en tilfældig teenager med et velsmedet stemmebånd. Hun har sunget og skrevet sange, siden hun var lille, spillet både klaver og obo og studeret klassisk musik. Endelig slap hun så sit første rigtige nummer i januar i år under titlen ‘Blue Lights’, som fik positiv opmærksomhed fra navne som Skrillex, Stormzy og Dizzee Rascal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Positiv opmærksomhed? Du mener, de har brugt et halvt sekund på et random retweet?

Arh, nu er du lige streng nok. Helt random var det nu heller ikke. ‘Blue Lights’ benytter sig nemlig af et Rascal-sample fra hans nummer ‘Sirens’: Et nummer, der både lægger sig som tematisk parallel til det lyriske univers i ‘Blue Lights’, og som samtidig er med til at male et blåtonet, intenst lydbillede. Smith er nemlig mere end almindeligt stærk udi stemningsfuld lyrik og intelligente, socialt bevidste tekster såvel som skarpe musikalske referencer og genremæssige symbioser  – både på ‘Blue Lights’ og ikke mindst på ‘A Prince’, der tager udgangspunkt i Henry Purchells ‘A Prince of Glorious Race Descended’ fra det 17. århundrede. En stærk storyteller i tekst, instrumentering og i hver en indfølende frasering.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ok, hun er ik’ som de andre pi’r. Stik mig noget mere med Jorja!

Sådan skal det lyde. Foreløbig har frøken Smith kun ‘Blue Lights’, ‘A Prince’ og senest den minimalistiske, stærke og medrivende ‘Where Did I Go?’ ude, men heldigvis er hun på trapperne med sin debut-ep ‘Project 11’, så der er masser af god grund til at glæde sig til mere indsigtsfuld, rørende r’n’b.

Læs også: Hold øje med 070 Shake: Grødet hiphop-croon fra New Jerseys gader

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af